Politika

Đilas: SSP napravila "Plan za dan posle", u pitanju je borba za normalan život u Srbiji

Komentari

Autor: Fonet

19/06/2021

-

15:48

Đilas: SSP napravila "Plan za dan posle", u pitanju je borba za normalan život u Srbiji
Đilas: SSP napravila "Plan za dan posle", u pitanju je borba za normalan život u Srbiji - Copyright E-Stock/Dušan Milenković

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je u Žitorađi da je SSP napravila "Plan za dan posle", koji garantuje i dobar život i pravdu u Srbiji.

"Da bi taj plan koji vraća dostojanstvo ucenjenom i uvređenom narodu sproveli potrebno je prvo da se u najširem mogućem frontu izborimo za pravo građana da bez ucena i na bazi istine koju će morati da emituje RTS slobodno biraju. Ta borba za izborne uslove, borba je za normalan život u Srbiji, to je borba koja treba da nam omogući da na izborni dan potvrdimo ono što Srbija danas šapuće - ovo je postalo neizdrživo", rekao je Đilas građanima, saopštila je SSP.

On je naveo da u toj borbi SSP sarađuje sa svim političkim strankama, grupama građana i pojedincima, jer su izbori jedini put mirne promene vlasti. "

I mi svi zajedno ćemo u toj borbi pobediti jer Srbija, a to se ovde u Toplici najbolje zna, nikada nije izgubila bitku za svoju slobodu. Da bi u tome uspeli potreban nam je svaki čovek i ja sam zato ponosan na svakog čoveka koji je danas u SSP, ali i na svakog čoveka koji je deo opozicije u Srbiji", rekao je Đilas.

Potpredsednica stranke Marinika Tepić je naglasila da je država tu zbog građana, a ne zbog partije i bratije.

"Država mora da bude podrška građanima u kriznim situacijama. To je suština ideje državnog Alimentacionog fonda koji treba da samohranim roditeljima obezbedi primanja dok traju, često predugi, brakorazvodni postupci, ali i u slučajevima nesavesnih roditelja koji izbegavaju da učestvuju u obezbeđivanju sredstava za podizanje deteta", istakla je ona.

Marinika Tepić je rekla da je njihov predlog o uspostavljanju državnog Alimentacionog fonda svojevrsna garanacija da kada promene ovu vlast "‚ neće više biti zaboravljenih ljudi prepuštenih sami sebi".

"Nikada više lokalni moćnici neće držati u svojim rukama sudbine ljudi, nikada više partijske kabadahije neće ucenjivati majke da skupljaju sigurne glasove kako bi im deca radila, nikada više se neće iz Srbije odlaziti, jer je partijska knjižica jedina garancija pristojnog života", istakla je.

Komentari (0)

Srbija