Politika

Čučković: Svi smo posvećeni pripremi energenata za zimu

Komentari

Autor: Tanjug

11/07/2022

-

21:18

Čučković: Svi smo posvećeni pripremi energenata za zimu
Miroslav Čučković - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Kada je reč o predstojećoj zimi treba da se obezbede osnovni energenti, situacija i u svetu i u Evropi je vrlo, vrlo kritična što se toga tiče, treba da obezbedimo dovoljno dizel goriva za javne sluzbe, gradski prevoz, gardsku čistoću, odnošenje komunalnog otpada, izjavio je danas gradski menadžer Miroslav Čučković.

On je rekao da su svi posvećani kako bi tu stvar pripremili, navodeći da misli i na ogrev za institucije koje nemaju centralno grejanje, za određene škole i vrtiće.

Što se tiče novca, u tom procesu će ubuduće učestvovati oko 200 ljudi, biće angažovani načelnici opštinski budžetskih odeljenja, svi sekretari i njihove finansijske službe, istakao je Čučković i dodao da se nada da će moći da odgovore ižovima ako se budu dobro čuli i ako se budu složili.

Na pitanje šta se promenilo od pre desetak godina kada je bio u izvršnoj vlasti, on je rekao da je ono što je tada bila želja danas postala stvarnost.

"Mislim na Beograd na vodi, mislim na početak izgradnje metroa, mislim na sve velike kapitalne stvari koje su suštinski pred nama da ih završimo kako bi Beograd postao svetska metropola", naveo je Čučković za Tanjug.

"Lider mora da bude spreman na sve izazove"

Upitan da prokomentariše situaciju u Beogradu nakon nedavnih jakih padavina, rekao je da je posao lokalnog lidera da bude spreman na sve izazove, a posebno kada su u pitanju elementarne nepogode, a to, kaže, jeste bila elementarna nepogoda.

"Tolika količina kiše koja je u kratkom roku pala je nešto što je napravilo probleme ljudima, mi smo to imali u 2014. godini i pet puta i sedam puta više po kvadratnom metru, ali tada je stradala gotovo cela Srbija, ovo se sada sručilo na manje više nekoliko opština i napravlio problem tim stanovnicima", kazao je Čučković.

Prema njegovom mišljenju, gradonačelnik je sutradan odreagovao pravovremeno, pre svega naredbom šta treba uraditi u narednim danima da bi se sprečila katastrofa od potopa koji je trebalo da bude u petak i subotu.

"Pre svega mislim na mašinsko čišćenje svih odliva koji se i generalno čiste, to naša čistoća, naše zelenilo radi, u tim nekim najavama koje postoje od strane RHMZ predviđene količine su takve da ih treba dodatno obezbediti", dodao je Čučković.

"Institucija gradonačelnika vraćena gde pripada"

On je istakao da mu se pre svega dopada način rada gde je suštinski vraćena institucija gradonačelnika na mesto koje mu pripada.

"Važno je da on daje zadatke i meni i svima ostalima, pomoćnicima, sekretarima i direktorima, mislim da je jako važno da u tom timu zadatke koje dobijem brzo isporučujem građanima, pre svega se tiču koordinacije sa republičkom vladom za velike infrastrukturne projeke koji se dešavaju na našoj teritoriji", kazao je Čučković.

Prema njegovim rečima, ulaz u Beograd iz pravca Čačka je nešto što je značajno za stanovnike Beograda i svih ostalih delova Srbije.

"Mislim da postepeno moramo da vratimo svest građana Beograda da je naš grad jedinstven i da sve ono što se radi i ono što se radi na Novom Beogradu ima koristi za sve ostale", naglasio je.

Čučković je naveo da i ljudi iz centra grada sa Starog grada, sa Vračara i iz Zemuna i drugih delova kreću put Miloša Velikog ili na more ili u Crnu Goru ili u Republiku Srpsku, na Zlatibor i da je to stvar koja koristi svima, kao što koristi stanovništvu koje živi na toj lokaciji da se lakše i brže vraćaju i dolaze sa posla.

"Ugodan život u Beogradu znači da ne provodite sate i sate u kolima već da se posvetite svojim najmilijima", zaključio je.

Komentari (0)

Srbija