Politika

Uhvaćeni sa kristal metom vrednim 1,2 miliona dolara u Njujorku, pa pušteni zbog "labavog zakona"

Komentari

Autor: Tanjug

12/07/2022

-

23:35

Uhvaćeni sa kristal metom vrednim 1,2 miliona dolara u Njujorku, pa pušteni zbog "labavog zakona"
Uhvaćeni sa kristal metom vrednim 1,2 miliona dolara u Njujorku, pa pušteni zbog "labavog zakona" - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Dvojica muškaraca za koje se pretpostavlja da su krijumčari meksičkog narko kartela, i kod kojih je pronađen kristalni met vredan 1,2 miliona dolara, oslobođeni su zahvaljujući labavom zakonu o kaucijima u Njujorku, saopštile su lokalne vlasti.

Dvojica muškaraca iz Kalifornije, Luis Estrada i Karlos Santos, pali su u ruke Američke administracije za borbu protiv droge, kao deo istrage u kojoj je učestvovalo više saveznih agencija, ali frustrirani agenti su mogli samo da gledaju kako se osumnjičeni puštaju na slobodu, uz nadzor, preneo je "Njujork post".

To je zato što bi dvojica muškaraca mogla da budu optužena samo za krivično delo drugog stepena posedovanja "kontrolisane supstance", za razliku od narkotika, prema zastarelim državnim zakonima o drogama, saopštile su vlasti.

"Ovo je ozbiljan problem. Propust da se kriminal povezan sa metamfetaminom uvrsti među krivična dela koja podležu kauciji verovatno je bio previd", rekla je Bridžit Brenan, njujorški specijalni tužilac za narkotike za "Njujork post".

Komentari (0)

Srbija