Politika

SDA odbila Vučićev poziv na konsultacije o premijeru

Komentari

Autor: Tanjug

13/07/2022

-

23:25

SDA odbila Vučićev poziv na konsultacije o premijeru
SDA odbila Vučićev poziv na konsultacije o premijeru - Copyright Tanjug/Irfan Ličina

veličina teksta

Aa Aa

Stranka demokratske akcije Sandžaka saopštila je da se neće odazvati pozivu predsednika Srbije Aleksandra Vučića na konsultacije o kandidatu za predsednika vlade, navodeći kao razlog zločin u Srebrenici 1995. godine.

"SDA Sandžaka koja zastupa i štiti interese Bošnjaka u Republici Srbiji neće se odazvati na poziv predsednika Republike Srbije na konsultacije o kandidatu za predsednika Vlade. Rukovodstvo SDA Sandžaka, članstvo i simpatizeri su u žalosti zbog genocida koji su izvršile srpske oružane snage nad bošnjačkim narodom u Srebrenici, u julu mesecu 1995. godine", navodi se u saopštenju.

Iz te stranke dodaju da će što se tiče nove vlade Srbije, nakon imenovanja kandidata za predsednika vlade, zavisno od koncepta i programa vlade, SDA Sandžaka doneti odgovarajuću odluku i obavestiti javnost.

Ranije danas je iz službe za saradnju s medijima predsednika Republike saopšteno da su za sutra planirane konsultacije o kandidatu za premijera predsednika Vučića sa predstavnicima nekoliko stranaka, među kojima i SDA Sandžaka - dr Sulejman Ugljanin.

Komentari (0)

Srbija