Politika

Borelj: Saradnja EU i SAD će pomoći dijalogu Beograda i Prištine, Blinken informisan o poslednjoj rundi

Komentari

Autor: Tanjug

21/06/2021

-

18:24

Borelj: Saradnja EU i SAD će pomoći dijalogu Beograda i Prištine, Blinken informisan o poslednjoj rundi
Borelj: Saradnja EU i SAD će pomoći dijalogu Beograda i Prištine, Blinken informisan o poslednjoj rundi - Copyright Tanjug/AP/Aris Oikonomou

veličina teksta

Aa Aa

Šef diplomatije EU Žosep Borelj ocenjuje da će pojačana saradnja sa SAD i EU pomoći procesu dijaloga Beograda i Prištine.

Na pitanje Tanjuga da li je o poslednjoj rundi razgovora u Briselu između Aleksandra Vučića i Aljbina Kurtija razgovarao sa američkim predsednikom Bajdenom, Žosep Borelj kaže da je o tome informisao državnog sekretara Antonija Blinkena.

”Sada postoji vrlo dobra saradanja SAD i Evrope. To više nije takmičenje gde SAD pokušavaju da nametnu u dijalogu koji je proces pod vođstvom EU. Sada blisko sarađujemo i to će pomoći”, izjavio je Borelj.

Šef diplomatije EU kaže da je tokom današnjeg sastanka Saveta EU informisao ministre spoljinih poslova država članica o posednjoj rundi dijaloga održanoj u Briselu 15. juna, ali i o nameri da se održi još jedna runda pre leta.

Borelj nije odgovorio na pitanje Tanjuga o tome kako ocenjuje kooperativnost Aljbina Kurtija kao novog partnera u razgovorima o normalizaciji odnosa sa Beogradom.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija