Politika

Dačić o dijalogu Beograda i Prištine: Nije se promenilo ništa kad je reč o težini situacije

Komentari

Autor: RTS

22/06/2021

-

09:35

Dačić o dijalogu Beograda i Prištine: Nije se promenilo ništa kad je reč o težini situacije
Ivica Dačić - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić rekao je, povodom sednice Skupštine na kojoj će predsednik Aleksandar Vučić predstaviti izveštaj o dijalogu Beograda i Prištine, da se nije promenilo ništa što se tiče težine situacije. 

"Izazovi su ostali isti, možda još jači, pritisci sve teži, od nas se traži sve, a ne nudi gotovo ništa", napomenuo je Dačić i dodao da je zato Vučić i tražio da se obrati i da poslanicima kaže koliko je teška situacija.

Dačić kaže da je uveren da Vučić neće podleći pritiscima, da nikada neće priznati samoproglšenu nezavisnost Kosova, ali da će uložiti sve da se sačuva mir i dođe do nekog kompromisa. 

Ivica Dačić je za RTS naveo da postoje političke stranke koje ne mogu da shvate da mogu da postoje podele po mnogim pitanjima, ali da po najvažnijim, kao što je KiM, mora da postoji državno jedinstvo i politička stabilnost. 

Juče je održan sastanak sa vanparlamentarnim strankama bez posredstva stranaca na istovremeni zahtev, naveo je Dačić, i predsednika Vučića i samih tih partija. 

Ocenjuje da su to patriotske stranke, koje imaju stav da ne bi trebalo da postoje razlike oko nacionalnih pitanja. 

"U tom smislu je dogovoreno i zaključeno da se redovno održavaju ovakvi sastanci, i to daje posebnu političku snagu, pored današnje sednice", istakao je Dačić. 

Što se tiče dijaloga sa ostatkom vanparalmentarne opozicije, u posredovanje Evropskog parlamenta, Dačić kaže da je taj deo još u pripremnoj fazi. 

"To pre svega zavisi od agende evropskih poslanika, oni su imali zabranu putovanja. Vreme je da se otpočne i taj deo dijaloga. Razmišlja se o nekom terminu, kad bi oni mogli da dođu u Beograd, između 8. i 11. jula, ali to još nije potvrđeno", rekao Dačić. 

Komentari (0)

Srbija