Politika

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije uputilo saučešće narodima Poljske i Kube

Komentari

Autor: Tanjug

07/08/2022

-

16:43

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije uputilo saučešće narodima Poljske i Kube
Ministarstvo spoljnih poslova Srbije uputilo saučešće narodima Poljske i Kube - Copyright Tanjug/AP/Ramon Espinosa, Tanjug/AP

veličina teksta

Aa Aa

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije uputilo je saučesće porodicama žrtava i narodu Poljske povodom nesreće koja je zadesila poljski autobus koji sleteo sa autoputa kod hrvatske Breznice, u kojoj je 12 osoba nastradalo.

"Tragična vest o autobuskoj nesreći na severu Hrvatske, u kojoj je život izgubila desetina građana Poljske. Duboko ožalošćeni, upućujemo saučešće porodicama poginulih i narodu Poljske, a povređenima želimo brz oporavak", navelo je Ministarsto spoljnih poslova Srbije na Tviteru.

Do nesreće poljskog autobusa u kojem su se nalazile 44 osobe - 42 putnika i dva vozača, došlo je oko 05.25 čsova juče ujutru na autoputu Gorican-Zagreb, kod mesta Breznica.

U nesreći je 12 osoba izgubilo život, a 32 su povređene.

Solidarnost i sa narodom Kube

Ministarstvo spoljnih poslova uputilo danas takođe saučešće i poruku solidarnosti narodu Kube povodom požara u gradu Matanazasu u kojem je povređeno više od 120 osoba, a jedna je poginula.

"Naše misli i molitve su sa porodicama onih koji su pogođeni ovim nesrećnim događajem", objavilo je Ministarstvo na Tviteru.

U požaru izazvanom udarom groma u naftnom skladište u kubanskom gradu Matanazas povređeno je više od 120 osoba od kojih je 36 u kritičnom stanju. Jedna osoba je poginula, a 17 vatrogasaca se vodi kao nestalo, saopštile su danas kubanske vlasti.

Komentari (0)

Srbija