Politika

I dalje nepoznato ime mandatara, Glišić: I Brnabić i Vučević su odlični kandidati

Komentari

Autor: Tanjug

25/08/2022

-

09:49

I dalje nepoznato ime mandatara, Glišić: I Brnabić i Vučević su odlični kandidati
Darko Glišić - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Nadam se da će mandatar za sastav nove vlade Vlade Srbiji biti neko iz Srpske napredne stranke (SNS), a svejedno je da li će to biti Ana Brnabić ili Miloš Vučević, izjavio je predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić.

"I Brnabić i Vučević su odlični kandidati, vredni i obrazovani, oboje imaju snagu da se izbore sa onim što nas čeka. Nije važno ko će od njih dvoje biti mandatar, suština je u tome da se nastavi sadašnji put razvoja, da se radi i gradi, poboljšava životni standard, da kabinet bude poletniji i ide u susret događajima i problemima", istakao je Glišić za TV Pink.

Dodao je da je njima oboma Srbija na prvom mestu, da nisu ni proruski ni prozapadno već prosrpski orjentisani i da neće raditi za tuđe već za interese Srbije.

Naveo je i da je na jučerašnjoj sednici Predsedništva SNS-a vođena korisna i konstruktivna rasprava u kojoj su se čuli razni predlozi i mišljenja, a sve u svrhu što boljeg budućeg funkcionisanja.

Podsetimo, predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić rekao je da će ime mandatara za sastav nove Vlade Srbije saopštiti u narednih 48 sati, što je, kako je rekao, u skladu sa Ustavom Srbije.

"U skladu sa Ustavom Republike Srbije, saopštiću ime mandatara u roku od 48 sati. Saopštiću to kao predsednik republike, jer to ne mogu da radim kao predsednik stranke. Ili u petak poslepodne ili u subotu ujutru, saznaćete ime mandatara", rekao je on i dodao da ime mandatara već danas zna.

On je rekao da će i Ana Brnabić i Miloš Vučević, koji su najavljeni kao kandidati SNS za poziciju premijera, biti deo nove vlade.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija