Politika

Nova sezona emisije Direktno sa Minjom Miletić: Direktna pitanja u potrazi za jasnim odgovorima

Komentari

Autor: Euronews Srbija

05/09/2022

-

08:00

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Nova sezona emisije Direktno sa Minjom Miletić koja se emituje na Euronews Srbija počela je  ekskluzivnim intervjuom sa premijerom Albanije Edijem Ramom. Emisija će se ove sezone emitovati u novom terminu - svakog četvrtka u 21 čas, a otvaraće i analizirati teme koje se tiču svih građana Srbije.

Minja Miletić najavljuje nove sagovornike i različite poglede, a poručuje da neće odstupiti od direktnih i argumentovanih pitanja.

Miloš Nadaždin

 

Po čemu će druga sezona da se razlikuje od prve i šta gledaoci mogu da očekuju?

- Ono u čemu sam dosledna kada je svaka sezona i svaka emisija u pitanje je da sa svojim sagovornicima vodim direktan razgovor sa jasnim i nedvosmislenim pitanjima kako bismo gledaocima dali precizan i jedinstven odgovor na često komplikovane društveno-političke okolnosti. Specifičnost nove sezone biće veći udeo sagovornika i lidera u svim oblastima koji dolaze iz regiona i sveta.

Prošlu sezonu sam završila intervjuom sa predsednikom Vlade Crne Gore Dritanom Abazovićem, a ovu sam otvorila razgovorom sa predsednikom Vlade Albanije Edijem Ramom. Srbija postaje zančajan igrač koji prevazilati lokalne okvire, te se tako i lista sagovornika širi, što je meni posebno drago jer ćemo čuti i videti neka nova mišljenja nekih novih ljudi.

Miloš Nadaždin

 

Euronews Srbija je medij koji daje prostor za sva mišljenja. Da li je danas u Srbiji teško imati konstruktivnu debatu, sučeljavanje mišljenja na televiziji i u javnom prostoru? Zašto političari to izbegavaju?

- Zato što ljudi vole da žive u zoni komfora i niko posebno ne uživa u situaciji gde se javno preispituje i konstruktivno kritikuje svaki njegov potez. Jedina razlika je ta što političari nemaju taj "luksuz" da razmišljaju i da se ponašaju na takav način zbog obaveza koje imaju prema građanima.

Trudim se da kroz emisiju postavim pitanja koja su argumentovana i da nekako zajedno damo odgovor na često "zbunjujuće" postupke i situacije. Dakle, namera je dobra – objasniti nejasno i rešiti nerešeno. To je nekima razlog da me "izbegnnu", a nekima povod da preuzmu odgovornost. Za sada je bilo više ovih drugih. Videćemo šta nas čeka u drugoj sezoni.

Miloš Nadaždin

 

Da li postoji neko koga biste posebno želeli da ugostite u emisiji, a još niste?

- Novinarstvom se bavim već 20 godina i kroz moje emisije raznih formata, ali uvek društveno-političkog kontesta, prošli su razni manje ili više inspirativni sagovornici. Ali, lepota mog posla je što se "traganje" za novim intervjuima i novim sagovornicima uvek nastavlja i kraj tome nije ni na pomolu. Moju ostvarenu "želju" za nekim sagovornikom odmah zameni neka druga, i tako u krug. U tome je cilj mog novinarskog puta.

Komentari (0)

Srbija