Politika

Šapić: Za 100 dana uradili smo mnogo za dobrobit građana

Komentari

Autor: Tanjug

30/09/2022

-

20:43

Šapić: Za 100 dana uradili smo mnogo za dobrobit građana
Aleksandar Šapić - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da je za 100 dana nove gradske uprave urađeno mnogo na dobrobit građana.

"Tri meseca smo naporno radili. Nije bilo lako, a da se pritom ne ugrozi funkcionisanje grada. Takođe da se paralelno pronađu sredstva u istim budžetskim okvirima, a koja su uzrokovana skokom cena na više nivoa", istakao je Šapić.

On je u izjavi za B92 podsetio da je usvojen rebalans budžeta Grada Beograda, kao odgovor na ekonomsku krizu u celom svetu.

"Uspeli smo da spremimo javna-komunalna preduzeća za zimu, istovremeno da pokrijemo i neka dugovanja. Takođe i da određena sredstva preusmerimo na naše građane, poput vaučera za sva maloletna lica, ukljucujući i sve zaposlene u predškolskim i školskim ustanovama za koje je Grad Beograd za novogodišnje i božićne praznike izdvojio 17 miliona evra", naveo je Šapić.

Istakao je da je na poslednjoj sednici Skupštine usvojeno niz važnih odluka.

"Usudio bih se reći istorijskih odluka koje će da promene sliku grada, njegovo funkcionisanje, uslužnost i bezbednost. Spajamo tri sekretarijata u jedan, koji će se zvati Sekretarijat za nadzor, inspekciju i komunikaciju i koji će, preko jedinstvenog telefonskog broja biti na raspolaganju građanima u svakom trenutku, tokom cele godine", naveo je Šapić.

Istakao je da neće doći do poskupljenja karata u javnom gradskom prevozu, te da je potrebno da se smanje troškovi za subvencionisanje GSP-a.

"Treba da unapredimo javni prevoz za naše građane, a onda sam siguran da će Beograđani početi da ga plaćaju u daleko većem broju nego do sada", kazao je Šapić.

Naveo je da je u budžetu obezbeđeno oko 10 milijardi dinara za sanaciju beogradskih ulica.

Najavio je da će do Nove godine"presvući i sanirati više ulica u prestonici nego što je to učinjeno za nekoliko poslednjih godina".

"Usli smo u nocne radove, kao i vikendima a sve sa ciljem da budemo što manje na smetnji Beograđanima", zaključio je gradonačelnik.

Komentari (0)

Srbija