Politika

VIDEO Sa srpskim i kosovskim ispravama od KiM do Albanije, Severne Makedonije i centralne Srbije: Poštuje li se dogovor?

Komentari

Autor: Euronews Srbija/Anđelka Ćup

04/10/2022

-

16:32

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Nešto više od mesec dana nakon stupanja na snagu dogovora između Prištine i Beograda o ličnim kartama, proveravali smo ima li istine u pričama da se taj sporazum ne poštuje na svim prelazima. Odgovore nismo dobili ni od MUP-a Srbije, ni od MUP-a Kosova.

Zbog toga je ekipa Euronews Srbija krenula u obilazak administrativnih i graničnih prelaza, kako bi proverila da li vlasti u Prištini, osim ličnih karata gradova iz centralnog dela Srbije, priznaju i lične karte koje izdaju policijske uprave gradova sa Kosova, izmeštene sa Kosova i Metohije i da li Srbija i na graničnim prelazima priznaje lične karte i registarske tablice koje izdaju kosovske institucije.

Nakon postizanja dogovora o ličnim kartama 27. avgusta, iz Beograda su saopštili da je srpska vlast "uprkos svim preprekama i ucenama, uspela da sačuva srpska lična dokumenta za Srbe na Kosovu", a iz Prištine, da je uspostavljen princip reciprociteta. 

Kako je izgledalo putovanje reporterke Euronews Srbija pogledajte u video prilogu. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija