Politika

Skupština Novog Sada usvojila rebalans budžeta, drugi od početka godine

Komentari

Autor: Euronews Srbija

11/10/2022

-

12:14

Skupština Novog Sada usvojila rebalans budžeta, drugi od početka godine
Skupština Novog Sada usvojila rebalans budžeta, drugi od početka godine - Copyright NSEPK J Ivanović

veličina teksta

Aa Aa

Odbornici novosadske skupštine usvojili su drugi rebalans budžeta od početka godine. Gradska kasa povećana je za 4 odsto u odnosu na prvobitni budžet i sada iznosi rekordnih 40,8 milijardi dinara.


Tom povećanju najviše je doprinela prodaja gradskog građevinskog zemljišta. Predstavnici grada izjavili su da je budžet stabilan, da nijedna planirana investicija nije ugrožena, kao i da će grad subvencionisanjem Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća sa preko 850 miliona dinara omogućiti da cena karata za prevoz građana ostane nepromenjena.

Dotiranja javnih preduzeća, koja godišnje dostižu i do sedam milijardi dinara, naročito Gradskog saobraćajnog preduzeća, su neodrživa, stav je opozicionih stranaka u Skupštini grada.

"Ono što je svakako važno da napomenem je da uprkos izazovnim vremenima i porastu tekućih troškova uspevamo da izbalansirano tekuću potrošnju, pa je ovim rebalansom taj iznos zadržan i iznosi 14 milijardi, odnosno 35,34 odsto ukupno planiranih sredstava budžeta", rekao je zamenik gradonačelnika Milan Đurić.

Odbornik Srpske radikalne stranke Đurađ Jakšić kazao je da se rebalansom "gasi požar" u pojedinim javnim preduzećima.

"U dobroj meri sanira štetu koja je nastala usled izgubljenih sudskih sporova povodom takozvane faktičke eksproprijacije", rekao je on.

S druge strane, odbornik Nove Demokratske stranke Srbije Bojan Radojević kaže da nije iskorišćena prilika da se velike stvari naprave za Novi Sad.

"I da se jednostavno novac koji postoji u budzetu na najbolji način iskoristi za građane Novog Sada", rekao je on.


 

Komentari (0)

Srbija