Politika

Vučević: Sednice SNS ove ili početkom sledeće nedelje

Komentari

Autor: Fonet

17/10/2022

-

10:50

Vučević: Sednice SNS ove ili početkom sledeće nedelje
Vučević: Sednice SNS ove ili početkom sledeće nedelje - Copyright Tanjug/Tara Radovanovic

veličina teksta

Aa Aa

Sednice Predsedništva i Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) biće održane tokom ove ili početkom sledeće nedelje, to je realni vremenski okvir, izjavio je danas gradonačelnik Novog Sada i funkcioner SNS Miloš Vučević i dodao da će SNS na stranačkim organima doneti odluku o koaliciji i kadrovskim rešenjima u Vladi.

"Verujem da će mandatarka Ana Brnabić zajedno sa predsednikom Srbije i SNS izaći pred medije odmah posle sednice Glavnog odobora i Predsedništva i objaviti Predlog zakona o ministarstvima i sastav Vlade", rekao je Vučević za TV Pink i ponovio da će Vlada biti formirana "za dve nedelje, odnosno u zakonskom roku".

"To će biti vlada kontinuiteta u kontekstu politike koju vode predsednik Vučić i SNS kao većinski partner u Vladi. Mora i da ima novi volumen, energiju, sinergiju, da donese živost a voleo bih da postoji jače zajedništvo u Vladi, sa manje disonantnih tonova i individualnih 'smatranja i razmatranja' u odnosu na ono što predsednik i Skupština definišu kao politiku Vlade", rekao je Vučević.

"Možete svoje mišljenje da iznesete na sednicama Vlade i državnih tela, ali je nepristojno da svaki drugi dan imamo ministra koji izađe sa svojim stavom, koji odstupa od onoga što predsednik ili premijerka kažu dan ranije. Kada se utvrde smernice, držite se toga, deo ste tima", naglasio je Vučević.

Rekao je da predstoji i da sve stranke koje će participirati u Vladi donesu konačne odluke kroz svoje stranačke organe o koaliciji i kadrovskim rešenjima.

"Mislim da je izvesno da će biti koalicije sa Socijalističkom partijom Srbije (SPS). Verujem da će SNS, SPS i ostali partneri raditi u korist građana i očuvanja nacionalnih interesa, koji su ugroženi", rekao je Vučević i dodao da "pred novom Vladom nije lak zadatak, ali kada je bio lak".

Komentari (0)

Srbija