Politika

Euronews Centar: Gavrilović i Parandilović o problemima Srba na Kosovu i Metohiji

Komentari

Autor: Euronews Srbija

01/11/2022

-

22:28

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Prvi novembar je dan koji su prištinske vlasti odredile kao trenutak kada prestaju da važe KS i KM registarske tablice. Priština od danas samo priznaje one registracije koje u sebi imaju RKS ili oznake "republike Kosovo". Plan koji je smislila vlada Aljbina Kurtija predviđa najpre upozorenje, pa kažnjavanje a potom i oduzimanje tablica i vozila. Nastupila je prva faza u kojoj se uručuju opomene u kojima se navodi da su tablice gradova na Kosovu koje izdaje MUP Srbije nelegalne i da odmah posete najbliži centar za registraciju.

O ovoj temi govorili su gosti emisije Euronews Centar: Miodrag Gavrilović, potrpredsednik Demokratske stranke i Miloš Parandilović, samostalni poslanik u Skupštini Srbije.

Gavrilović je rekao da moramo biti svesni da je sve što se dešava posledica Briselskog sporazuma i "želje vlasti da se ne bavi problemima na Kosovu i Metohiji". Naveo je i da se ne zna o čemu se pregovara kada je reč o Kosovu i Metohiji, niti koji su ciljevi i metode. 

Parandilović je istakao da mu je žao Srba koji ćive na Kosovu i Metohiji zbog toga što se, kako je naveo, "sa njima trguje". Naveo je da se to radi 80 godina unazad i da se te teme nameću da narod ne bi pričao o suštinskim problemima.

Komentari (0)

Srbija