Politika

Vučić razgovarao s američkim specijalnim savetnikom Šoleom: Zabrinutost SAD zbog razvoja situacije na Kosovu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

10/11/2022

-

18:41

Vučić razgovarao s američkim specijalnim savetnikom Šoleom: Zabrinutost SAD zbog razvoja situacije na Kosovu
Derek Šole - Copyright AP Photo/Yousef Murad

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa specijalnim savetnikom državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država, Derekom Šoleom, o situaciji na Kosovu i Metohiji, saopšteno je iz Predsedništva.


Predsednik Vučić još jednom je ponovio da je Srbija usmerena na očuvanje mira i stabilnosti, uprkos provokacijama Prištine.

Šole je izrazio zabrinutost SAD zbog razvoja situacije i ponovio stav u kojem se institucije u Prištini pozivaju da produže period primene novog režima registarskih tablica, ukazavši na potrebu da se proces dijaloga pod okriljem EU nastavi što pre u konstruktivnoj atmosferi, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Šole: Razočarenje zbog odluke Prištine o registarskim tablicama

Specijalni savetnik američkog državnog sekretara Derek Šole naveo je da je danas imao dobar razgovor sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o odluci prištinskih institucija u vezi sa registarskim tablicama.



„Podelio sam naše razočarenje odlukom Kosova da ne odloži režim registarskih tablica. Razgovarali smo o našoj posvećenosti usmerenoj ka smanjenju tenzija, dijalogu EU za normalizaciju odnosa između Kosova i Srbije, kao i napredovanju na putu evrointegracija Srbije", napisao je Šole na Tviteru.
 

Komentari (0)

Srbija