Politika

Kosovska policija negirala napad na Milićevića

Komentari

Autor: Tanjug

14/11/2022

-

19:51

Kosovska policija negirala napad na Milićevića
Kosovska policija negirala napad na Milićevića - Copyright Euronews/Enes Radetinac

veličina teksta

Aa Aa

Kosovska policija negirala je da su njeni pripadnici na Jarinju danas napali izvršnog direktora NVO Aktiv iz Severne Mitrovice Miodraga Milićevića.

Na Fejsbuk nalogu kosovske policije je navedeno da se Milićević danas u 9.28 u svom vozilu pojavio na prelazu Jarinje i da je nakon obavljene procedure nesmetano nastavio u pravcu centralne Srbije, kao i da nije bilo incidenata niti ga je neko maltretirao.

Kako je saopšteno, Kosovska policija je u cilju ponovne provere preduzela dodatne mere, tako da su dežurni policajci na Jarinju pitali i srpsku stranu da li je neko uložio pritužbe, a šef smene srpske strane je potvrdio da do sada nije bilo pritužbi na loše ponašanje ili bilo šta slično.

Nevladina organizacija Aktiv iz severnog dela Kosovske Mitrovice saopštila je ranije danas da su njihovog direktora Miodraga Milićevića danas na severu Kosova i Metohije maltretirali pripadnici kosovske specijalne policije.

"Do incidenta je došlo u 9.30 časova u blizini prelaza Jarinje kada su Milićevića zasutavili pripadnici specijalne jedinice Kosova. On je izdvojen iz kolone i u trenutku ispitivanja jedan pripadnik specijalne policije ga je pesnicom udario u stomak", navedeno je u saopstenju.

Naveli su da je istovremeno došlo i do verbalnog maltretiranja kada su na Milićevića policajci vikali, zahtevali da ćuti i pitali ga zašto nema kosovska dokumenta.

Komentari (0)

Srbija