Politika

Uhapšen član grupe "Vračarci" po međunarodnoj poternici

Komentari

Autor: Tanjug

18/11/2022

-

15:39

Uhapšen član grupe "Vračarci" po međunarodnoj poternici
Tanjug/AP/Matt Rourke - Copyright Tanjug/AP/Matt Rourke

veličina teksta

Aa Aa

Osumnjičeni pripadnik organizovane kriminalne grupe "Vračarci" M. A. (37) iz Beograda uhapšen je po međunarodnoj poternici, saopštilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal. Interpol Hag obavestio je nadležne organe Srbije o hapšenju Andrijevića.

Andrijević se naredbom o sprovođenju i proširenju istrage Tužilaštva za organizovani kriminal sumnjiči za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i teško ubistvo u pomoganju, saopštilo je ovo tužilaštvo.

Istragom je do sada obuhvaćeno 38 osoba, a kao vođe kriminalne grupe "Vračarci" označeni su N. V. i U. P.

Na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal, Posebno odeljenje za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu je naložio raspisivanje međunarodne poternice za Andrijevićem i još 15 osoba, koje su i dalje u bekstvu.

Podsećamo, Viši sud u Beogradu naložio i raspisivanje međunarodne poternice za 16 pripadnika koji su u bekstvu, saopšteno je iz Višeg suda u Beogradu.

Pripadnicima grupe je određen pritvor zbog opasnosti od bekstva, da ne bi boravkom na slobodi uticali na svedoke i saučesnike, odnosno usled postojanja okolnosti koje ukazuju da će uništiti, sakriti, izmeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove krivičnog dela, da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo i jer je za krivično delo koje im se stavlja na teret propisana kazna zatvora preko 10 godina, a način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti, navodi se u saopštenju suda.

Komentari (0)

Srbija