Politika

Vučić s Micotakisom u Atini: Podrška Grčke Srbiji na evropskom putu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

18/11/2022

-

20:06

Vučić s Micotakisom u Atini:  Podrška Grčke Srbiji na evropskom putu
Instagram/buducnostsrbijeav - Copyright Instagram/buducnostsrbijeav

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je večeras da je u Atini sa premijerom Grčke Krijakosom Micotakisom razgovarao o Kosovu i Metohiji i o svim temama od značaja, "ne samo za naše zemlje, već i za ceo region".

"Još jednom sam zahvalio na podršci koju Grčka pruža Srbiji na evropskom putu, a pričali smo i o energetskoj situaciji, kao i međusobnoj podršci tokom izazovnih vremena koja su pred nama", napisao je Vučić na instagram nalogu buducnostsrbijeav.

 

Grčki premijer Kirjakos Micotakis naveo je da je sa predsednikom Vučićem u Atini detaljno razgovarao o bilateralnim odnosima, ali i o regionalnom razvoju i još bližoj saradnji.

"Večera sa prijateljem Aleksandrom Vučićem u Atini. Imali smo priliku da razgovaramo detaljno o našim bilateralnim odnosima, regionalnom razvoju i o načinima kako možemo bliže da sarađujemo u ovom teškom periodu za sve, o ratu u Ukrajini i energetskoj krizi", naveo je grčki premijer na Tviteru.

Vučić je, nešto ranije, najavio posetu Atini i naglasio da očekuje da učvrsti i snažno unapredi političke i ekonomske odnose Srbije i Grčke.

"Da budem pomalo ličan, poseta Atini mi je svakako draža od one koja dolazi posle nje", napisao je Vučić. 
 

Komentari (0)

Srbija