Politika

Prajs: SAD pozdravljaju dogovor između Beograda i Prištine

Komentari

Autor: Tanjug

24/11/2022

-

07:28

Prajs: SAD pozdravljaju dogovor između Beograda i Prištine
Ned Prajs - Copyright Tanjug AP/Kevin Lamarque

veličina teksta

Aa Aa

Portparol američkog Stejt departmenta Ned Prajs izjavio je da SAD pozdravljaju dogovor koji je postignut između Beograda i Prištine oko registarskih tablica, što su "mere kojima će se izbeći dalja eskalacija tenzija".

"Pohvaljujemo sporazum dve zemlje kojim će se u potpunosti i hitno normalizovati odnosi pod okriljem dijaloga Evropske unije. Podržavamo dijalog EU kao najbolji put kojim će Srbija i Kosovo imati evropsku budućnost", naveo je portparol Stejt departmenta.

Prajs je kazao da SAD pozdravljaju odluku dve strane da se na prvo mesto stave interesi naroda i poboljša kvalitet svakodnevnog života.

"Dve strane su napravile ogroman korak juče, pod okriljem EU, ka učvršćivanju mira i stabilnosti u regionu. SAD pozdravljaju konstruktivne pregovore i ohrabruju dalji napredak", istakao je Prajs.

U Briselu su sinoć predstavnici Beograda i Prištine, Petar Petković i Besnik Bisljimi, postigli dogovor oko registarskih tablica, što znači da nema nikakve kaznene politike premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija prema Srbima koji voze automobile sa KM tablicama.

Takođe, dogovor znači i da je Kurti prihvatio sve ono što je prethodnih dana odbijao, rekao je za Tanjug direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petković.

Komentari (0)

Srbija