Politika

Kosovska izborna komisija: Srpska lista i 13 partija ne učestvuju na izborima za gradonačelnike opština na severu

Komentari

Autor: Kosovo onlajn

24/11/2022

-

13:14

Kosovska izborna komisija: Srpska lista i 13 partija ne učestvuju na izborima za gradonačelnike opština na severu
Kosovska izborna komisija: Srpska lista i 13 partija ne učestvuju na izborima za gradonačelnike opština na severu - Copyright Tanjug AP/AP Photo

veličina teksta

Aa Aa

Kosovska Centralna izborna komisija saopštila je da su Srpska lista i još 13 registrovanih političkih partija zvanično odustale od učešća na vanrednim izborima za gradonačelnike opština na severu Kosova, rečeno je na sednici CIK Kosova, a prenosi Kosovo onlajn.

Kako podsećaju političke stranke su imale rok do 19. novembra da obaveste izbornu komisiju da ne žele da učestvuju na izborima 18. decembra.

Kosovska Centralna izborna komisija (CIK) odlučila da se rok za podnošenje prijava za overu političkih subjekata i kandidata za izbore 18. decembra produži do 25. novembra, kao i da se rok za donošenje odluke CIK o overi političkih kanditata pomeri sa 26. na 28. novembar.

Predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani raspisala je vanredne izbore za gradonačelnike opština na severu Kosova i Metohije za 18. decembar.


Ona je izbore raspisala nakon što su gradonačelnici četiri opštine sa srpskom većinom na severu KiM podneli ostavke zbog odluke Prištine o registarskim tablicama.
 

Komentari (0)

Srbija