Politika

Dveri organizovale porodičnu šetnju

Komentari

Autor: Tanjug

15/05/2021

-

18:30

Dveri organizovale porodičnu šetnju
Dveri organizovale porodičnu šetnju - Copyright Tanjug/Tara Radovanovic

veličina teksta

Aa Aa

Pokret Dveri organizovao je u Beogradu šetnju povodom Međunarodnog dana porodice, a lider tog pokreta Boško Obradović rekao je da se ovim skupom slave, kako je naveo, "porodični ljudi, brak, deca, rađanje".

Šetnja je završena na Kalemegdanu, uz poruku da će Dveri nastaviti da se bore da porodica u Srbiji bude na prvom mestu.

Ovakve skupove Dveri organizuju već 12 godina, a kažu da im se ove godine pridružilo više od 15 različitih udruženja.

Na skupu, koji je počeo ispred Skupštine Srbije, Obradović je rekao da je to slika kako oni zamišljaju Srbiju, te poručio da kada se Dveri budu pitale, porodica će biti na prvom mestu u društvu, jer smatraju da je porodična politika najbolja politika za 21. vek.

Obradović je rekao da je ovo trenutak da progovore u ime svih porodica koje su danas ugrožene ekonomski, socijalno, ekološki i na svaki drugi način i da su se okupili da bi ih zaštitili.

On je izneo i zahteve Dveri da se 15. maj proglasi za državni praznik i neradni dan, kao i da skupština iz procedure povuče, kako je rekao, tri "antiustavna" zakonska predloga – o rodnoj ravnopravnosti, istopolnim zajednicama i o zabrani diskriminacije.

Obradović je izrazio uverenje i da je ovo "dan početka buđenja patriotske, nacionalne, domaćinske, porodične i hrišćanske Srbije".

Na skupu su se videle stranačke zastave i nošen je transparent "Za sve porodice".

Komentari (0)

Srbija