Politika

Jeremić: Rezolucija o sankcijama Rusiji je "kukavičje jaje"

Komentari

Autor: FoNet

27/11/2022

-

11:59

Jeremić: Rezolucija o sankcijama Rusiji je "kukavičje jaje"
Vuk Jeremić - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da predlog rezolucije o uvođenju sankcija Rusiji u Narodnoj skupštini predstavlja "kukavičje jaje" i ocenio da će  vanredni izbori biti održani do kraja 2023. godine.

On je ocenio da kukavičje jaje opoziciji podmeće predsednik Aleksandar Vučić sa namerom da podeli opozicione stranke i unese konfuziju, kao i da to radi, kako je rekao, "nažalost, uz pomoć nekih sa kojima je Narodna stranka u prošlosti sarađivala".

 

"Ne možemo argumentovano voditi raspravu o tom pitanju pre nego što Aleksandar Vučić u Skupštini Srbije ne upozna poslanike i javnost sa čime se to tačno Srbiji preti, odnosno zbog čega bismo morali da uvedemo sankcije Rusiji uprkos jasnim negativnim političkim posledicama koje bi taj korak mogao imati za rešavanje kosovskog problema“, rekao je Jeremić na izbornoj skupštini Opštinskog odbora Narodne stranke Zemun.

"Ne deluju uverljivo priče da će ‘pasti nebo’ i da će se dogoditi katastrofa širokih razmera ako Srbija ne uvede sankcije Rusiji. Prošlo je već osam meseci od početka rata u Ukrajini, a nijedna od pretnji s tim u vezi se do sada nije ostvarila – investitori se nisu povukli iz Srbije, niti je bilo drugih značajnih posledica“, dodao je Jeremić.

On je takođe ocenio da je verovatno da će vanredni izbori biti održani do kraja 2023. godine i da je zadatak Narodne stranke da "narodu donese pobedu“.

Komentari (0)

Srbija