Politika

Kancelarija za KiM: Meštani Štrpca zabrinuti zbog grafita koji veličaju UČK

Komentari

Autor: Euronews Srbija

28/11/2022

-

11:23

Kancelarija za KiM: Meštani Štrpca zabrinuti zbog grafita koji veličaju UČK
Grafiti UČK - Copyright Kancelarija za Kosovo i Metohiju

veličina teksta

Aa Aa

Na putu ka Ski centru Brezovica ispisani su grafiti koji veličaju terorističku organizaciju UČK i to na asfaltnom putu, kao i na pomoćnom objektu uz sam put, što je izazvalo veliku zabrinutost meštana Štrpca.

Ovaj pritisak i novi u nizu incidenata Kancelariji su prijavili zabrinuti meštani Sirinićke Župe koji ovaj gest doživljavaju kao još jednu u nizu provokaciju i pritisaka, ali i zastrašivanje kojima su gotovo svakodnevno izloženi.

Umnogome otežan život Srba u Štrpcu koji su poslednjih godinu dana izloženi gotovo svakodnevnom progonu, upadima Rosu, političkim procesima i progonima, sada se i na ovaj način onespokojavaju s jasnim ciljem da napuste svoj kućni prag, ali su oni odlučni u nameri da ostanu i opstanu na svojim vekovnim ognjištima, stoji u saopštenju Kancelarije za KiM.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju

 

"Kako to da je na Kosovu i Metohiji dozvoljeno ispisivanje grafita koji veličaju terorističku organizaciju UČK, od koje je srpski narod u pokrajini tragično postradao i da za to niko ne odgovara, ali je zabranjeno svako pominjanje i insistiranje na Zajednici srpskih opština, kao i kačenje bilo kakvih amblema koji asociraju na ovu ZSO, čije je formiranje verifikovano i od strane Evropske unije?", piše u saopštenju.

Nema sumnje da u Prištini umesto o ZSO sanjaju o zločinačkoj UČK i da ne postoji ni politička ni društvena volja da se zločinci, zločini i politika straha jednom zauvek pošalju u prošlost, dalje se navodi.

Kancelarija za KiM očekuje da se prema ispisivanju grafita UČK u srpskim sredinama jasno opredele međunarodni predstavnivnici, a nadležni organi sankcionišu odogovorne.

Komentari (0)

Srbija