Politika

Brnabić: Srbija treba da pokrene inicijativu za članstvo u OECD-u

Komentari

Autor: Tanjug

29/11/2022

-

13:09

Brnabić: Srbija treba da pokrene inicijativu za članstvo u OECD-u
Ana Brnabić - Copyright Tanjug/Valda Republike Srbije/Slobodan Miljević

veličina teksta

Aa Aa

Nema mnogo zemalja koje su napredovale u domenu digitalizacije, poput Srbije, zbog čega bi naša zemlja trebalo da pokrene inicijativu za članstvo u Organizaciji za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD), kako bi postala vidljivija na tržištu i privlačnija za strane investicije, poručila je danas u Parizu premijerka Srbije Ana Brnabić.

Brnabić je novinarima prenela da je sa generalnim sekretarom OECD-a Matijasom Koromanom jutros u Parizu upravo i razgovarala na tu temu - kada bi Srbija mogla da pokrene inicijativu za članstvo u toj organizaciji.

"To je tema o kojoj ću razgovarati i sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i sa ministrom finansija Sinišom Malim. Mislim da treba da pokrenemo proceduru da postanemo članica OECD-a", poručila je premijerka.

Istakla je da je OECD prepoznala koliko je Srbija napredovala u domenu digitalizacje i inovacija, i podsetila da je za vreme kovida 19 upravo OECD proglasila Srbiju za jednu od pet najinovativnijih zemalja, koja je upotrebila tehnologiju da olakša svojim građanima život tokom pandemije.

Srbija je pre dva meseca postala i deo njihove grupe za elektronsku upravu, a prošle nedelje i punopravna članica inicijative za Globalno partnerstvo za veštačku ineligenciju, dodala je premijerka Brnabić.
 

Komentari (0)

Srbija