Politika

Jeremić: SNS stvorila novu klasu multimilijardera

Komentari

Autor: Tanjug

16/05/2021

-

19:32

Jeremić: SNS stvorila novu klasu multimilijardera
Jeremić: SNS stvorila novu klasu multimilijardera - Copyright E-Stock/Miloš Rafailović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić tvrdi da je vlast SNS-a u prethodnih devet godina stvorila novu klasu multimilijardera koji mesečno "isisavaju" iz budžeta stotine miliona, dok se Srbija, prema njegovim rečima, u istom periodu u inostranstvu zadužila za 13 milijardi evra, a bruto društveni proizvod (BDP) je porastao za svega 10 milijardi.

Jeremić je u Negotinu, gde je osnovan opštinski odbor Narodne stranke, ocenio da će 2022. godina biti godina u kojoj će biti "srušeno zlo" i u kojoj će početi "izgradnja sistema dostojnog čoveka", saopšteno je iz Narodne stranke.

Optužio je vlast da se milijarde koje se pozajmljuju u inostranstvu preko privilegovanih firmi prelivaju iz državnog budžeta u džepove nove klase i najavio da će kada dođu na vlast sprovesti "temeljan revanšizam", odnosno lustraciju i oduzimanje imovine otete od naroda.

"Srbija ima sve što je potrebno da se u njoj živi normalno i pristojno, a jedini razlog zbog kojeg to nije tako je korumpiran sistem. Zato ćemo se detaljno posvetiti sasecanju korupcije", rekao je Jeremić u Negotinu.

 

Komentari (0)

Srbija