Politika

Još jedan Srbin uhapšen zbog navodnih ratnih zločina na KiM

Komentari

Autor: Tanjug

02/12/2022

-

10:17

Još jedan Srbin uhapšen zbog navodnih ratnih zločina na KiM
Jarinje - Copyright Euronews/Enes Radetinac

veličina teksta

Aa Aa

U toku jučerašnjeg dana u opštini Istok uhapšen je Gavrilo Milosavljević (63) kada je išao da prijavi uzurpiranu imovinu, a priveden je pod sumnjom za navodno učešće u ratnom zločinu.

Reč je o penzioneru, koji kao raseljeno lice živi u okolini Beograda i koji je više puta do sada bez problema odlazio na prostor Kosova i Metohije. Kosovska policija je ranije saopštila da je Milosavljević osumnjičen za navodno učešće u ratnom zločinu protiv civilnog stanovništva 1999, konkretno kako je navedeno, "u masakru u zatvoru u Dubravi u maju 1999. godine".

Odmah po saznanju o njegovom hapšenju, Kancelarija za Kosovo i Metohiju je angažovala advokata koji je će danas u pritvoru u Prištini posetiti Gavrila i pružiti mu punu pravnu zaštitu.

Ovim hapšenjem potvrđena je praksa da se protiv Srba na Kosovu i Metohiji aktiviraju sudski procesi, tajne i lažne optužnice, onog trenutka kada pokušaju da ostvare svoja prava na KiM i zaštite svoju imovinu koja je uzurpirana od strane Albanaca, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Na ovaj način, Srbi se institucionalno, planski i sistematski odvraćaju od zaštite svojih prava i povratka na svoja vekovna ognjišta, zbog čega je i stopa povratka na KiM najmanja u jednom postkonfliktnom području, dodaje se.

Komentari (0)

Srbija