Politika

Izdata prva dozvola za posedovanje jednoroga u SAD uz pet uslova: Obavezno redovno poliranje roga i hranjenje lubenicama

Komentari

Autor: AP

09/12/2022

-

21:11

Izdata prva dozvola za posedovanje jednoroga u SAD uz pet uslova: Obavezno redovno poliranje roga i hranjenje lubenicama
Izdata prva dozvola za posedovanje jednoroga u SAD uz pet uslova: Obavezno redovno poliranje roga i hranjenje lubenicama - Copyright Tanjug/AP/Los Angeles County Animal Care and Control

veličina teksta

Aa Aa

Devojčica po imenu Medlin, sa bujnom maštom i izvanrednom svešću o tome kako birokratija može da uništi snove, ostvarila je želju kada je od organa za kontrolu životinja u Los Anđelesu zatražila dozvolu za posedovanje jednoroga - ako može da ga pronađe.

Međutim, prva dozvola te vrste dolazila je sa vezanim uzicama: mitskom stvorenju mora se obezbediti dovoljno izlaganja sunčevoj svetlosti, mesečevim zracima i dugama, a njegov rog mora biti poliran najmanje jednom mesečno mekom krpom.

Pet uslova za vlasništvo jednoroga takođe zahtevaju da sve iskrice ili šljokice posute po životinji budu netoksične i biorazgradive, i da se hrani lubenicom najmanje jednom nedeljno.

Direktorka Marcia Maieda iz okružnog Odeljenja za brigu o životinjama poslala je devojčici metalnu etiketu u obliku srca, ružičaste boje sa natpisom „Permanent Unicorn License“ (Trajna dozvola za jednoroga), zajedno sa belom lutkom jednoroga sa ružičastim ušima, ljubičastim kopitima i srebrnim rogom.

Tanjug/AP/Los Angeles County Animal Care and Control

 

Odgovor odeljenja usledio je nakon što je devojčica prošlog meseca napisala kratko pismo: "Dragi okrugu LA, želela bih vaše odobrenje da mogu da imam jednoroga u svom dvorištu ako ga pronađem".

Majeda je pohvalila devojčicu zbog njenog "osećaja za odgovorno posedovanje kućnih ljubimaca" zbog čega je unapred tražila dozvolu" i što je pažljivo razmotrila "zahteve za pružanja doma punog  ljubavi životinjama".

Agencija je objavila slike prepiske, dozvole, medaljona i plišane igračke na svojim nalozima na društvenim mrežama, sa skrivenim prezimenom devojčice.

 

Komentari (0)

Srbija