Politika

Vučić u poseti Azerbejdžanu, predstoje razgovori sa Alijevom o energetici i vojnoj industriji

Komentari

Autor: Euronews Srbija/Tanjug

20/12/2022

-

21:50

Vučić u poseti Azerbejdžanu, predstoje razgovori sa Alijevom o energetici i vojnoj industriji
Aleksandar Vučić - Copyright Tanjug/AP/Darko Vojinović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u dvodnevnu radnu posetu Azerbejdžanu tokom koje će se sastati sa predsednikom Ilhamom Alijevom u Bakuu.

On će se sutra prvo sastati sa ministrom odbrambene industrije Azerbejdžana Madatom Gulijevim, a posle toga u Predsedničkoj palati sa predsednikom Ilhamom Alijevom.

U javljanju za TV Pink iz Bakua Vučić je rekao da je za Srbiju veoma važna poseta Azerbejdžanu i dodao da imamo istinske prijateljske odnose sa Azerbejdžanom. 

“Nedavno je predsednik Ilham Alijev bio u Srbiji, veoma poštujemo njegov rad, ne samo od rusko-ukrajinskog sukoba već godinama unazad”, rekao je Vučić za TV Pink.

On je istakao da ga sutra očekuju važni razgovori po pitanju energetike, od električne energije, preko podvodnog kabla od Rumunije i Mađarske, što je projekat koji bi predstavljao zamenu za energente iz Rusije, pa sve do vojne industrije.

U delegaciji predsednika Srbije su i ministri Siniša Mali i Dubravka Đedović.

Predsednik je naveo da je vojna industrija mnogo bolja nego ranije, ali “da ne možete nikada da budete zadovoljni ako želite snažnu vojsku”.

Rekao je da nije zadovoljan načinom na koji funkcionišu fabrike u vojnoj idnustriji, ali da je srpska situacija, odnosno vojska i odbrambeni sistem 10 do 15 puta snažniji nego što je to bio slučaj pre 10 godina.

“Mi smo imali jednu ‘dvadesetdevetku’ koja je mogla da poleti, a danas 14, svaka do zuba naoružana”, rekao je Vučić.

Tokom boravka u Bakuu, Vučić će obići i Centar "Hejdar Alijev".

 

Komentari (0)

Srbija