Politika

Lutovac: Opozicija u Skupštini se sprečava da dopuni tačke dnevnog reda

Komentari

Autor: Tanjug

22/12/2022

-

10:10

Lutovac: Opozicija u Skupštini se sprečava da dopuni tačke dnevnog reda
Lutovac: Opozicija u Skupštini se sprečava da dopuni tačke dnevnog reda - Copyright E-Stock/Dušan Milenković

veličina teksta

Aa Aa

Deo opozicije kritikovao je danas na zajedničkoj konferenciji način na koji se sazvana sednica Narodne skupštine, a predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac ocenjuje da se opozicionim poslanicima onemogućava da obavljaju svoj posao.

Konferenciju su prisustvovali poslanici poslaničkih grupa Zeleno-levi blok, Ne davimo Beograd, Moramo-Zajedno, Demokratske stranke, Ujedinjeni, Narodne stranke.

Lutovac je rekao da su na sednici kolegijuma skupštine, koja je danas održana, zatražili objašenjenje od predsednika Skupštine Srbije Vladimira Orlića zašto se sednice zakazuju po Poslovniku, sedam dana ranije sa dostavljenim materijalom i dnevnim redom.

"Zahtevali smo da se sa takvom praksom prekine", rekao je Lutovac novinarima u Skupštini Srbije i dodao da "nije normalno da skupština ne poštuje sopstvena pravila".

Jedno od obrazloženja koje je opozicija dobila na kolegijumu, kako je preneo Lutovac, bilo je da ima nekoliko tačaka o kojima se mora raspravljati po hitnom postupku, jer je vlada predloge dostavila kasno.

"To je navedeno kao izgovor, zapravo sprečava se opozicija da dopuni tačke dnevnog reda. To je ono što Vladimir Orlić pokušava da uradi. Pokušava da spreči opoziciju da radi ono zbog čega su ih građani birali", rekao je Lutovac.

Šef poslaničke grupe Zeleno-levi blok, Ne davimo Beograd Radomir Lazović ocenio je danas da se način zakazivanja sednice Skupštine Srbije može nazvati zloupotrebom.

"Ideja je da nikada ne dođu na dnevni red predlozi opozicije koji se odnose na težak život građana Srbije, i to je ono od čega SNS beži", rekao je Lazović. On je upitao da li ima išta normalnije od toga da poslanici predlažu zakone.

Na konferenciji je rečeno i da je opozicija na kolegijumu tražila da novinari prate sednice sa balkona Skupštine Srbije, a ne iz novinarske sobe, jer, kako je rečeno, tako vide samo ono što prenosi RTS.

Orlić je, kako je preneto na konferenciji za novinare, odgovorio da mu se nijedan novinar nije obratio tim povodom.

Komentari (0)

Srbija