Politika

Marko Đurić imenovan i za ambasadora Kolumbije

Komentari

Autor: Tanjug

03/07/2021

-

08:45

Marko Đurić imenovan i za ambasadora Kolumbije
Marko Đurić imenovan i za ambasadora Kolumbije - Copyright Tanjug/ Tanja Valic

veličina teksta

Aa Aa

Ambasador Srbije u SAD Marko Ðurić zvanično je preuzeo dužnost izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Republike Srbije i u Republici Kolumbiji na nerezidencijalnoj osnovi, sa sedištem u Vašingtonu.

Na ceremoniji upriličenoj u predsedničkoj Palati Narinjo u Bogoti, ambasador Ðurić predao je akreditivna pisma predsedniku Republike Kolumbije Ivanu Dukeu, saopštila je Ambasada Srbije u SAD.

Svečanoj ceremoniji prisustvovala je i potpredsednica i ministarka spoljnih poslova Kolumbije Marta Ramirez.

U razgovoru s Dukeom, Ðurić je izrazio zadovoljstvo dobrim stanjem bilateralnih odnosa, kao i saradnjom u multilateralnim forumima poput Organizacije američkih država (OAD) i Asocijacije država Kariba.

Ambasador Ðurić je predsedniku Dukeu preneo lične pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kao i poziv da u narednom periodu poseti Srbiju.

"Srbija teži da unapredi dijalog sa svim državama Latinske Amerike, a Kolumbiju smatramo ključnim partnerom na tom putu. Zajednički smo prepoznali značajan potencijal za saradnju na planu poljoprivrede, turizma i obrazovanja, te ćemo se u narednom periodu fokusirati na razvojne projekte upravo u tim oblastima" kazao je Ðurić.

Komentari (0)

Srbija