Politika

Glišić: Unutarstranački izbori u SNS biće gotovi do leta

Komentari

Autor: Tanjug

05/01/2023

-

14:42

Glišić: Unutarstranački izbori u SNS biće gotovi do leta
Darko Glišić - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Izvršnog odbora SNS-a Darko Glišić izjavio je danas da je sproveden jedan krug unutarstranačkih izbora i dodao da je u Beogradu ostalo da se završe u još jednoj ili dve opštine, kao i da su u nekim okruzima završeni potpuno. Glišić je na TV Pink najavio da sledi raspisivanje unutarstranačkih izbora u Šumadiji, na jugu Srbije, u istočnom delu države, a da će ceo proces biti završen u Vojvodini.

"To je proces unutarstranačkih izbora i to traje. Kada je predsednik Aleksandar Vučić prošle godine najavio unutarstranačke izbore, neki iz opozicije su mislili da se to završava u jednom ili dva dana. Završava se kod vas kada imate po jedan, dva ili tri člana, pa možete da završite za dan, a mi koji imamo 700.000 članova i vrlo složenu izbornu proceduru, kod nas to traje", kazao je Glišić.

Dodaje da u SNS-u nisu hteli svuda odmah da raspisuju izbore da bi mogli kvalitetno da prate taj proces. "Najlakše je bilo održati izbore u svih 169 opština istovremeno, ali ne može najbolje da se isprati da li će to biti kako treba, pa onda idemo po 15, 20 opština.

Završićemo do leta", kazao je Glišić. Predsednik Izvršnog odbora SNS-a kaže da ne treba opozicija da se bavi unutarstranačkim izborima u toj stranci, kao ni predsednikom te stranke Aleksandrom Vučićem. "Demonizovali su predsednika Vučića i napravili ga najgorim u svetu.

Mi u SNS-u smo za to da on nastavi da vodi stranku, a oni bi prvi trebalo da budu za to da ostane, jer će, prema onome što oni misle o njemu, pobediti svaku listu koju bude predvodio. Mada, izbori prethodnih godina govore suprotno, a vi ga i dalje demonizujte, budite jadni i bedni i napadajte nečiju decu", poručio je Glišić.

Komentari (0)

Srbija