Politika

Ristuća prisustvovao prenosu ovlašćenja novom komandantu Regionalne komande Zapad

Komentari

Autor: Tanjug

24/01/2023

-

21:25

Ristuća prisustvovao prenosu ovlašćenja novom komandantu Regionalne komande Zapad
Tanjug/AP/Visar Kryeziu - Copyright Tanjug/AP/Visar Kryeziu

veličina teksta

Aa Aa

Komandant Kfora, general-major Anđelo Mikele Ristuća predsedavao je danas ceremoniji prenosa ovlašćenja Regionalne komande Kfora Zapad između pukovnika Ivana Marote i pukovnika Marija Bocija u prisustvu zamenice ministra odbrane Italije, senatorke Izabele Rauti, saopštio je Kfor.

 

 

"Pukovnik Marota i ovaj kontingent su ostavili trajni uticaj unutar Kfora održavajući visoke standarde pravičnosti, nepristrasnosti i stvarajući uslove koji su bili od koristi svim ljudima na Kosovu", rekao je Ristuća i izrazio zahvalnost odlazećem kontingentu Regionalne komande Zapad.

Ristuća je poželeo je novom komandantu regionalne komande, Bociju mnogo uspeha na njegovom novom zadatku i podvukao je potrebu za nastavkom očuvanja bezbednosti širom KiM u skladu sa mandatom KFOR-a u UN.

Tokom današnjeg dana Ristuća je ugostio i italijansku zamenicu ministra odbrane Izabelu Rauti i obavestio je o tekućim operativnim aktivnostima i opštoj bezbednosnoj situaciji na KiM. Tokom sastanka sa predstavnicima italijanskog kontingenta, Rauti je zahvalila italijanskim mirovnjacima na njihovom vrednom doprinosu u regionu koji karakteriše duboka nestabilnost, navodi se u saopštenju Kfora.

Ristuča je istakao da je Kfor potpuno fokusiran na svakodnevno sprovođenje svog mandata, zasnovanog na Rezoluciji SB UN 1244 iz 1999. godine, na obezbeđivanju bezbednog okruženja i slobode kretanja za sve zajednice koje žive na KiM.

Trupe Kfora pomno prate situaciju na terenu i potpuno su spremne da intervenišu ako stabilnost, bezbednost i sloboda kretanja budu ugroženi, u skladu sa mandatom UN, navodi se u saopštenju.

Komentari (0)

Srbija