Politika

Članoci SNS osudili stav NADE, Dveri i Zavetnika, pružili podršku Aleksandru Vučiću

Komentari

Autor: Tanjug

28/01/2023

-

17:04

Članoci SNS osudili stav NADE, Dveri i Zavetnika, pružili podršku Aleksandru Vučiću
Članoci SNS osudili stav NADE, Dveri i Zavetnika, pružili podršku Aleksandru Vučiću - Copyright Logo

veličina teksta

Aa Aa

Članovi rukovodstva Srpske napredne stranke oštro su danas reagovali na stav koalicije NADA, Srpskog pokreta Dveri i Srpske stranke Zavetnici iznet na zajedničkoj konferenciji za novinare ispred Predsedništva da treba odbaciti francusko-nemački plan za KiM, i pružili podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Član Predsedništva SNS Petar Petković je ocenio da umesto ozbiljne rasprave o KiM koja bi se vodila u institucijama, opozicija želi predstavu i publicitet pred kamerama.

"Još jednom su danas (Miloš) Jovanović, (Boško) Obradović, (Milica Đurđević) Stamenkovski i njihovi posilni pokazali bezidejnost i nulti osećaj za život i probleme srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, kao i potpuno odsustvo odgovornosti kada je reč o najvažnijem državnom i nacionalnom pitanju", naveo je Petković u pisanoj izjavi za medije.

Kako je rekao, iako ih je Aleksandar Vučić pozvao na konsultacije o Kosovu i Metohiji, oni su to uz "huku i buku" odbili da bi samo nekoliko dana kasnije došli da protestuju ispred Predsedništva u kom nisu želeli da razgovaraju, ali žele da prave predstave za kamere.

Član predsedništva SNS Đorđe Dabić je istakao da Srbija veruje svom predsedniku, a da se u toj podršci naročito ističu Srbi sa KiM, kao i da narod zna ko je uvek bio na njihovoj strani.

"Na temi oko koje ne bi smelo biti disonantnih tonova, gde bi svako morao imati svest o sopstvenoj odgovornosti prema istorijskom trenutku u kome se nalazimo, mi po ko zna koji put na delu imamo najbanalnije napade velikih 'patriota' na sopstvenu državu", poručio je Dabić.

Član predsedništva SNS Milica NIkolić Nikolić je ocenila da je "najveća laž" kada NADA, Dveri i Zavetnici kažu za sebe da su  "državotvorna opozicija" i da je tačno da su oni opozicija Srbiji, "pod komandom neke druge države".

Zoran Tomić koji je takođe član Predsedništva je naveo da su se "politikanti i foliranti" okupili ispred Predsedništva da bi ko zna koji put dokazali da su ujedinjeni u mržnji prema Aleksandru Vučiću i da ih nije briga za narod na KiM i za Srbiju.

Potpredsednik Glavnog odbora stranke Nevena Đurić je optužila učesnike skupa da "kad god bilo ko pokuša da izvrši neki pritisak na Srbiju, njihovoj sreći nema kraja".

"Po sistemu - neka bude što gore Srbiji, samo da se oni dočepaju vlasti", navla je ona. Istakla je da Srbi na KiM posebno znaju ko za njih radi, ko se bori i čuva njihove interese i da zato pružaju plebiscitarnu podršku Aleksandru Vučiću.

Podsetimo, predstavnici koalicije NADA, koju čine Novi DSS i POKS, Srpskog pokreta Dveri, Srpske stranke Zavetnici, Pokreta za odbranu KiM i Srpske omladine za Kosmet poručili su danas da "treba odbaciti francusko-nemački plan za rešavanje pitanja Kosova i Metohije", ocenjujući da je to "plan o kapitulaciji Srbije". 

Komentari (0)

Srbija