Politika

Dačić odgovara Rami: Dokle će albanskim političarima biti dozvoljeno falsifikovanje istorije

Komentari

Autor: Tanjug/Euronews Srbija

12/02/2023

-

21:33

Dačić odgovara Rami: Dokle će albanskim političarima biti dozvoljeno falsifikovanje istorije
Dačić odgovara Rami: Dokle će albanskim političarima biti dozvoljeno falsifikovanje istorije - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić, Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić upitao je večeras, povodom izjave albanskog premijera Edija Rame, dokle će albanskim političarima biti dozvoljeno falsifikovanje istorije.

Edi Rama je danas posetio Prizren i na svom Fejsbuk nalogu objavio fotografiju sa suprugom i sinom i napisao da se „u vazduhu oseća albanska istorija”.

 

 

Dačić za Tanjug kaže da Rama zaboravlja, previđa ili, kako kaže, namerno prećutkuje da je reč o glavnom gradu Srbije iz vremena cara Dušana i Uroša u XIV veku, kako su ga vekovima zvali carskim gradom ili srpskim Carigradom.

Gradu u kome je, podseća Dačić, do pre 24 godine živelo vise od 10.000 Srba, a u kojem danas živi jedva dvadesetak.

“U vazduhu se danas u Prizrenu može osećati samo etničko čisćenje i genocid nad srpskim narodom i ideja Velike Albanije. Dokle će albanskim političarima biti dozvoljeno falsifikovanje istorije?”, upitao je Dačić.

Rama je na Fejsbuku napisao: „Prizren vam uvek pruža posebno zadovoljstvo. Albanska istorija se oseća u vazduhu koji udišete i ljudi imaju veoma dobru energiju gde god da pogledate”.

Komentari (0)

Srbija