Politika

Dačić s Kolominom: Ključno je da angažman Kfor bude nepristrasan i statusno neutralan

Komentari

Autor: Euronews Srbija

13/02/2023

-

20:25

Dačić s Kolominom: Ključno je da angažman Kfor bude nepristrasan i statusno neutralan
Dačić s Kolominom: Ključno je da angažman Kfor bude nepristrasan i statusno neutralan - Copyright Tanjug/MSP/Dijana Vukomanović

veličina teksta

Aa Aa

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas sa zamenikom pomoćnika generalnog sekretara NATO za političke poslove i bezbednosnu politiku Havijerom Kolominom.

Sagovornici su razmenili mišljenja o bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji i aktivnostima NATO vođene misije KFOR, partnerskoj saradnji Srbije i NATO i perspektivama za njeno unapređenje, kao i o aktuelnim pitanjima evropske bezbednosti.

Dačić je detaljno upoznao sagovornika sa najnovijim razvojem situacije n Kosovu i Metohiji i posebno naglasio značaj nepristrasnog i statusno neutralnog angažmana KFOR u pravcu očuvanja mira i bezbednosti u Pokrajini i sprečavanja mogućih incidenata.

Kolomina je naglasio da Alijansa u potpunosti poštuje politiku vojne neutralnosti Srbije.

Takođe, potvrdio je da će KFOR nastaviti da vrši mandat u skladu sa Rezolucijom Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244.

Obostrano je izraženo zadovoljstvo dostignutim nivoom političkog dijaloga i partnerske saradnje između Srbije i NATO o pitanjima od zajedničkog interesa, a u cilju očuvanja mira i stabilnosti u regionu. 

Komentari (1)

Beograd

13.02.2023 20:53

Rusija je izgubila ovaj rat već 3 dana agresije. Sada nemaju više izlaza i drže tako dokle mogu. A verujte neće još dugo jer Ukrajnska braća će ih izbaciti naglavačke. Živi bili pa videli.

Srbija