Politika

Kurti zamera Abazoviću "ustupke prema SPC": Albanicima ne govori istinu o Beogradu

Komentari

Autor: Tanjug

17/02/2023

-

13:47

Kurti zamera Abazoviću "ustupke prema SPC": Albanicima ne govori istinu o Beogradu
Aljbin Kurti - Copyright Tanjug/Dopisnistvo KiM

veličina teksta

Aa Aa

Kosovski premijer Aljbin Kurti kaže da ima dobre službene i prijateljske odnose sa Albancima na vlasti u Tirani, Skoplju i Podgorici, ali da predsedniku crnogorske vlade u tehničkom mandatu Dritanu Abazoviću zamera ustupke koje je učinio prema i Srpskoj pravoslavnoj crkvi i to što, kako je kazao, Albanicima ne govori istinu o Beogradu.

"Problem koji imam sa premijerom zaduženim za Crnu Goru je to što on ne govori istinu Albancima o Beogradu i što je učinio ustupke Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori", rekao je Kurti za albansku Kljan tv.

Kurti je to rekao odgovarajući na pitanje kakvi su njegovi odnosi sa albanskim premijerom Edijem Ramom, potpredsedikom vlade Severne Makedonije Artanom Grubijem i Abazovićem.

Na insistiranje da kaže da li su ti odnosi zvanični ili prijateljski, Kurti je gostujući u emisiji "Opinion" odgovorio i "i jedni i drugi".

"Da, da. Čak i sa Grubijem, i sa Dritanom. Ali zbog prilika u Crnoj Gori, gde su osnažene prosrpske četničke snage, žalim što još nismo uspeli da održimo, recimo, zajednički sastanak vlada kao što smo to uradili sa Republikom Severnom Makedonijom i Republikom Albanijom", rekao je Kurti.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija