Politika

Šunjog: EU očekuje da Srbija i Priština prihvate predlog

Komentari

Autor: Tanjug

24/02/2023

-

21:55

Šunjog: EU očekuje da Srbija i Priština prihvate predlog
Tomaš Šunjog - Copyright Euronews/Vladislav Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Šef Kancelarije Evropske unije u Prištini Tomaš Šunjog izjavio je da EU očekuje da Kosovo i Srbija prihvate evropski predlog, prenosi Koha ditore. On je rekao da će postizanje sporazuma Kosova i Metohije i Srbije biti veoma važno za njihove evropske integracije.

"Ono što treba da se kaže rekao je Lajčak. Očekujemo da obe strane prihvate evropski predlog i da se konstruktivno uključe u razgovore o tome kako da ga sprovedu. Verujemo da je za obe strane sporazum o dijalogu veoma važan za evropske integracije", poručio je Šunjag.

Upitan o evropskom planu i sastanku u Briselu koji će biti održan u ponedeljak, zamenik premijera privremenih prištinskih institucija Besnik Bisljimi je ocenio da je "nedostojno" da na konferenciji o programu "IPA 2023"  odgovara na takva pitanja. 

"Prvo pitanje kreće ’u ponedeljak...’, to je nepoštovanje prema celom ovom poslu, ovom programu od kojeg građani imaju koristi. Izgleda malo nedostojno odgovoriti na pitanje koje ste mi postavili u ovom trenutku”, rekao je Bisljimi novinarima, navodi prištinski list.

Komentari (0)

Srbija