Politika

Deo opozicije: Predlog EU se mora odbiti

Komentari

Autor: Tanjug

28/02/2023

-

18:33

Deo opozicije: Predlog EU se mora odbiti
FoNet/Aleksandar Barda - Copyright FoNet/Aleksandar Barda

veličina teksta

Aa Aa

Predstavnici četiri opozicione stranke u Skupštini Srbije Boško Obradović, Milica Đurđević Stamenkovski, Miloš Jovanović i Vojislav Mihailović, ocenili su danas na zajedničkoj konferenciji za novinare da predlog za rešavanje kosovskog pitanja koji je objavila Evropska unija mora da se odbije, jer se njime predviđa odvajanje južne srpske pokrajine.

Lider Nove DSS Miloš Jovanović rekao je da bi prihvatanje francusko-nemačkog sporazuma značilo da se zauvek preda KiM čime bi i naša istorija bila poništena.

On je ocenio da je ovaj predlog morao u startu da se odbije, a da predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ako to ne može da uradi, treba da podnese ostavku.

Lider Dveri Boško Obradović rekao je da ove stranke traže ostavku Vučića, jer je, kako tvrdi, prekršio predsedničku zakletvu i predizborna obećanja da će braniti KiM u sastavu Srbije.

Dodao je da je predsednik pošto nije odbio predlog EU izgubio legitimitet da predstavlja državu Srbiju i da zato ove stranke traže vanredne predsedničke i parlamentarne izbore.

Predsednica Srpske stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski rekla je da oni nude demokratska sredstva da se razreše izazovi, a ako vlast to odbije najavila je organizovanje velikog porodičnog i nacionalnog okupljanje na ulicama Beograda koje bi bilo odgovor i brana politici da se, kako je rekla, za ZSO preda cela država.

Prema rečima lidera POKS-a, Vojislava Mihailovića, prihvatanje plana se graniči sa izdajom, jer se u članu četiri navodi da Srbija neće praviti problem pri priključenju lažne države Kosovo u međunarodne organizacije.

Smatra da će ako se potpiše francusko-nemački sporazum 18. marta, Srbija imati velike posledice i da su jedini izlaz vanredni predsednički i parlamentarni izbori.
 

Komentari (0)

Srbija