Politika

Đilas: Srbija na prvom mestu, a ne interesi ruskih i kineskih kompanija

Komentari

Autor: Tanjug

10/03/2023

-

18:48

Đilas: Srbija na prvom mestu, a ne interesi ruskih i kineskih kompanija
Dragan Đilas - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Svakoj stranci bi Srbija morala da bude na prvom mestu i nijedna ne bi smela da se vodi interesima drugih zemalja, izjavio je predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas na tribini u Loznici, komentarišući najavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića o osnivanju Narodnog pokreta za državu, koji, kako je rekao, neće biti ni za istok, ni za zapad.

On je ocenio da, nažalost, trenutna politika vlasti nije takva. 

"Da jeste ne bi se vodili interesima ruskih i kineskih kompanija koje u Srbiji zarađuju milijarde evra i to na račun naših građana, a država odbija da im na toliku dobit naplati porez. Da jeste, ne bi imali dilemu oko toga da li nam je mesto u Evropskoj uniji ili ne," istakao je Đilas i dodao da smo deo evropskog kontinenta i da bi "izolacija, koja nam preti, imala katastrofalne posledice".

Za Stranku slobode i pravde su politički protivnici i organizacije poput Dveri i Zavetnika, kao i stranke vlasti koje bi verovatno činile taj pokret, naglasio je predsednik SSP.

"Naša misija je da jedni odu sa vlasti, a drugi da na vlast ne dođu, jer su posledice politike i jednih i drugih katastrofalne po Srbiju," poručio je Đilas.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija