Politika

Vučić: Ako neko nije spreman da razgovara, a kamoli implementira ZSO - ne znam šta je smisao

Komentari

Autor: Euronews Srbija

13/03/2023

-

11:11

Vučić: Ako neko nije spreman da razgovara, a kamoli implementira ZSO - ne znam šta je smisao
Tanjug/Jadranka Ilić - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, uoči razgovora sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom, da ne želi da govori mnogo pre susreta, ali da će pokušati da radi na tome da se vidi šta je to što može da se uradi. Ipak, kako je dodao,  "ako neko nije spreman da razgovara, a kamoli implementira ZSO - ne znam šta je smisao".

"Da ja ne govorim mnogo pre susreta, danas i sutra ću biti sa njim. Pokušaću da radim da vidimo šta je to, ne o čemu ćemo da maštamo, nego šta je to što možemo da uradimo. Ako neko nije spreman da razgovara, a kamoli implementira ZSO - ne znam šta je smisao", rekao je Vučić novinarima.

On je dodao da će u sredu ili četvrtak ću obratiti i da će reći kako sve vidi i šta misli o svemu.

Vučić je, upitan o stabilnosti banaka u Srbiji, nakon što je bankrotirala banka Silicijumske doline, rekao da se u Srbiji sprovodi striktna  supervizija i da "nema nikakvih problema".

"Ljudi mogu da budu potpuno sigurni u banke koja sa dozvolom NBS rade u našoj zemlji. Što se tiče srpske banke kakva je Poštanska štedionica, nikakvih problema nema", rekao je on. 

Povodom bankrotiranja američke banke, on je rekao da je to jedna od ključnih "banaka za startapove i da su davali velike sume novca po finskim kamatama u uslovima turbulentnog finansijskog tržišta.

"Bukvalno u roku od 48 sati jedna takva banka može da nestane, pogotovo kad se podižu referentne kamatne stope, a nadzor, odnosno supervizija nije odradila svoj posao. To je velika kriza ne samo u SAD. Vidim da američko Ministarstvo finansija radi na ozbiljan na čini da ne bude većih problema, ali svakako posledica već ima, jer bakarski sektor i finansije su uvek pola psihologija", rekao je on.

Kako je dodao, i britanski premijer Riši Sunak se bavi time da spasava britansku granu, a vidi i dodatna ulganja u vojsku Engleske od pet milijardi.

"Vidim da se za sledeću nedelju zakazuje susret Si Đinpinga i Putina, bog zna kakva ćemo čuda još ovde godine da vidimo. Uostalom, mart je mesec, svakojaka čuda se u martu dešavaju, ali očigledno je da će situacija u svetu biti sve teža, kao i polarizacija sve veća", ocenio je Vučić.

 

 

Komentari (1)

Milan

13.03.2023 11:48

Nema vise iznenadnih padova kriza nesreca narocito na trzistu!Sve se programira i stvar je borbe za supremaciju na finansijskom trzistu!

Srbija