Politika

Nova DSS, Zavetnici, Dveri i POKS najavili blokade za petak, 24. mart

Komentari

Autor: Fonet

19/03/2023

-

14:16

Nova DSS, Zavetnici, Dveri i POKS najavili blokade za petak, 24. mart
Nova DSS, Zavetnici, Dveri i POKS najavili blokade za petak, 24. mart - Copyright Tanjug Video

veličina teksta

Aa Aa

Opozicione Nova Demokratska stranka Srbije, stranka Zavetnici, pokret Dveri i Pokret obnove kraljevine Srbije pozvali su danas građane da u petak, 24. marta, u 12.44 zajedno blokiraju opštinske i gradske uprave širom Srbije i Vladu Srbije i pošalju poruku da je "jedini izlaz iz aktulene političke krize ostavka Aleksandra Vučića i Vlade Srbije".

Lider Dveri Boško Obradović rekao je, na vanrednoj konferenciji za novinare koja je održana na pešačkom prelazu, kod Radio televizije Srbije, da su blokirali saobraćaj u Takovskoj ulici kao "poslednje upozorenje aktuelnoj vlasti i medijima u Srbiji".

"Došlo vreme da progovori i druga strana o onome što se u Srbiji dešava, o francusko-nemačkom sporazumu (Kosovu), o zapadnom ultimatumu i o neovlašćenom i protivustavnom prihvatanju svega toga od strane predsednika Srbije Aleksandra Vučića", rekao je Obradović.

"Pozivamo sve građane Srbije, sve patriotske parlamentarne i vanparlamentarne političke stranke, sva rodoljubiva udruženja na veliko nacionalno okupljanje ispred Hrama Svetog Save i Predsedništva i sve druge koji su protiv Aleksandra Vučuća i aktuelne vlasti, i koji su protiv francusko-nemačkog sporazuma i novog zapadnog ultimatuma da u petak, 24. marta, u simboličkih 12.44 časova, svi zajedno blokiramo opštinske i gradske uprave širom Srbije, Vladu Srbije i pošaljemo jasnu poruku da je jedini izlaz iz aktulene političke krize ostavka Aleksandra Vučića i kompletne Vlade Srbije i vanredni izbori na svim nivoima", rekao je Obradović.

On je naveo da će to biti blokada upozorenja u trajanju od sat vremena.

Komentari (0)

Srbija