Politika

Karatisti sa Kosova ne učestvuju na EP u Španiji

Komentari

Autor: FoNet

22/03/2023

-

13:38

Karatisti sa Kosova ne učestvuju na EP u Španiji
Karatisti sa Kosova ne učestvuju na EP u Španiji - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Kosovska karate federacija (KKF) potvrdila je da karatisti sa Kosova ne učestvuju na Evropskom seniorskom prvenstvu koje počinje u sredu u Gvadalahari u Španiji, preneo je Kossev.

Kako navodi KKF, španska federacija je uputila zvanični poziv, ali su državni organi Španije odbili da izdaju vize sportistima sa Kosova.

"Obavešteni smo da španske institucije ne dozvoljavaju organizatoru da predstavi himnu, zastavu ili natpis Kosovo, u bilo kom prostoru hale, uključujući i monitore u areni. Ranije nismo imali ove informacije", navodi se u saopštenju FKK.

Čelnici kosovskog karatea kontaktirali su zvaničnike Evropske federacije, koji su izrazili žaljenje zbog toga što nisu u mogućnosti da promene situaciju.

Kako se navodi u saopštenju, novonastala situacija je predstavljena i Kongresu Evropske federacije.

Španija je jedna od pet zemalja Evropske unije koja ne priznaje Kosovo.

Kossev prenosi da po drugi put ove godine karatisti sa Kosova ne učestvuju na Evropskom prvenstvu. Nisu se takmičili ni na Kipru na Evropskom prvenstvu za mlade, pošto simboli Kosova nisu bili dozvoljeni. Međutim, 2019. godine, na evropskom prvenstvu održanom u Gvadalahari u Španiji, Kosovo je predstavljeno sa svim državnim simbolima, navodi Kossev.
 

Komentari (0)

Srbija