Politika

Vučić sa delegacijom Atlantskog saveta: "Važna podrška Srbiji u saradnji sa SAD"

Komentari

Autor: Tanjug

04/04/2023

-

13:49

Vučić sa delegacijom Atlantskog saveta: "Važna podrška Srbiji u saradnji sa SAD"
Tanjug/Zoran Žestić - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa delegacijom Atlantskog saveta i zahvalio na podršci koju daju evrointegracijama Srbije, inicijativi Otvoreni Balkan i pronalaženju kompromisnog rešenja u dijalogu sa Prištinom, kao i jačanju saradnje sa SAD.

"Zahvalio sam Alantskom savetu na podršci koju daju evrointegracijama Srbije, inicijativi Otvoreni Balkan, pronalaženju kompromisnog rešenja u dijalogu sa Prištinom, kao i na angažmanu na jačanju ukupnih bilateralnih odnosa naše zemlje i SAD", naveo je Vučih na Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

Predsednik Vučić je poručio da je jedan od spoljnopolitičkih prioriteta Srbije dalje unapređenje svih oblasti saradnje sa SAD i podsetio na poziv za uspostavljanje strateškog dijaloga između dve države što bi doprinelo jačanju sveukupnih političkih i ekonomskih odnosa, kao i intenziviranju političko-vojne saradnje.

Predsednik Vučić je zahvalio SAD na konstruktivnom i odgovornom angažmanu kada je reč o procesu dijaloga sa Prištinom sa ciljem postizanja kompromisnog i održivog rešenja za Kosovo i Metohiju koje bi obezbedilo trajni mir i stabilnost u regionu, naglasivši da je Beograd posvećen radu na implementaciji sporazuma do onoga što za nas predstavlja crvene linije.

Kada je reč o regionu, predsednik Vučić je istakao da Srbija nastoji da težište stavi na razvoj ekonomske saradnje, o čemu svedoči i inicijativa "Otvoreni Balkan" koja već daje rezultate za građane i privredu.

Iz delegacije Atlantskog saveta poručili su da prepoznaju istorijske izazove sa kojima se Srbija suočava i da SAD nastavljaju sa pragmatičnim angažmanom na očuvanju mira i stabilnosti i jačanju saradnje i povezanosti na Zapadnom Balkanu, uključujući i snažnu podršku inicijativi "Otvoreni Balkan".

Predsednik Vučić je zahvalio Atlantskom savetu na podršci evrointegracionom procesu Srbije i regiona, ponovivši da je članstvo u Evropskoj uniji naše strateško opredeljenje i da država ostaje posvećena reformama.

Komentari (0)

Srbija