Politika

Euronews centar: Koliko je jaka optužnica protiv Hašima Tačija i na koji način se brani?

Komentari

Autor: Euronews centar

04/04/2023

-

21:37

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Jedna od najznačajnijih vesti u Srbiji početkom ove nedelje bio je početak suđenja čelnicima OVK u Hagu, među kojima i bivšem predsedniku Kosova Hašimu Tačiju. Svetske medije sa druge strane, preplavile su vesti o početku suđenja bivšem američkom predsedniku Donaldu Trampu. Ovi događaji bili su teme večerašnjeg Euronews centra.    

Suđenje Tačiju, Veseljiju, Krasnićiju i Saljimiju u ponedeljak je počelo pred specijalnim sudskim većem u Hagu. O tome šta se sve našlo u optužnici protiv nekadašnjih visokorangiranih pripadnika Oslobodilačke vojske Kosova, koliko je jaka optužnica protiv Hašima Tačija i na koji način se brani za Euronews Centar govorili su advokat Tomislav Višnjić i nemački novinar i pisac Mihael Martens, koji analizira kakve posledice će ovo suđenje ostaviti.

Bivši predsednik SAD Donald Tramp večeras je zvanično uhapšen i izveden pred sud u Njujorku, ispred kog su se okupile Trampove pristalice ali i protivnici. Očekuje se obelodanjivanje svih tačaka optužnice protiv Trampa zbog uplate za kupovinu ćutanja porno zvezde Stormi Danijels, kako u javnosti ne bi govorila o navodnoj aferi sa njim, za koju tvrdi da se desila 2006. godine.

O tome kakva je atmosfera ovih dana u SAD i da li su se društvene podele prenele na ulicu za Euronews cenatr iz vašingtona govori urednica portala "Pavlović tudej" Ksenija Pavlović Mekatir.

Emisiju pogledajte u videu na početku teksta.

Komentari (0)

Srbija