Politika

Šapić o optužbama KentKarta: Pretili su mi tim snimkom, neka sada tužilaštvo i policija utvrde da li je autentičan

Komentari

Autor: Euronews Srbija

11/04/2023

-

12:08

Šapić o optužbama KentKarta: Pretili su mi tim snimkom, neka sada tužilaštvo i policija utvrde da li je autentičan
Šapić o optužbama KentKarta: Pretili su mi tim snimkom, neka sada tužilaštvo i policija utvrde da li je autentičan - Copyright Euronews/Nikola Bojčevic

veličina teksta

Aa Aa

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić je, komentarišući video snimak koji je objavio BIRN i za koji se tvrdi da se na njemu čuje šef kabineta gradonačelnika Nenad Milanović koji nudi predstavnicima turske kompanije KentKart da će im namestiti tender za novi posao ukoliko pristanu na sporazumni raskid postojećeg ugovora, rekao da će Tužilaštvo i policija da utvrde da li je snimak autentičan, ali da prvi put čuje "da je neko optužio državnog službenika da je hteo da namesti nešto u interesu grada, a ne u svom ličnom interesu".  

"Da li je autentičan snimak, da li je montiran? Mislim da treba da reaguju policija i Tužilaštvo, i ne znam šta su do sad čekali. Pošto ja znam za taj snimak duže od mesec dana i njime mi je prećeno. Mene nisu mogle da zaustave mnogo ozbiljnije stvari od nekog snimka za koji treba da se utvrdi da li je autentičan. Oni su optužili državnog službenika da želi da namesti neštoi da bi zaštitio interes grada, a ne da bi pribavio ličnu korist", rekao je gradonačelnik i dodao da on ne zna šta je Milanović sa njima pričao.  

Kaže i da su njemu ljudi, među kojima je i Milanović, doneli dokaze o malverzacijama i šteti koju grad ima.  

"Šta su oni pričali, šta su razgovarali, ko je koga snimao...ne znam. Što nisu odmah otišli u policiju ako je neko bio ugrožen?", upitao je Šapić i dodao: "Do tada neće da me zaustave da im rasturim ovaj lopovski sistem". 

Kaže i da se sada uvlači Turska kao država i da to nema veze sa Turscima. "Turska je ozbiljna država. Ima veze sa čovekom, sa tim Terzićem koji je nosilac celog posla. Pre 15 godina je muljao s dopunama Telekoma, optužen je da je prodavao lažne dopune", naveo je Šapić i dodao da je taj čovek 13 godina kontrolisao ceo sistem. 

Dodao je da su mu MIlanović i čitav sektor za javni prevoz rekli da ne treba ulaziti u bilo kakve dogovore s tim ljudima. 

"Moja ideja je bila da se dogovorimo misleći da je jedini problem što oni loše kontrolišu i naplaćuju", naveo je i istakao da su ipak videli da je ceo sistem lažan, odnosno postavljen na laži i obmani.  

"Mene sad da spreči neki snimak...ne znam da li je autentičan, neću da kažem da jeste ili nije", naveo je Šapić i rekao da to treba da utvrdi Tužilaštvo, a da on neće da se povuče.  

Dodao je i da niko neće biti zaštićen ako je prekrišio zakon,.  

"Zanimljivo je da danas izlaze sa snimkom i optužuju nekog za nameštanje u trenutku kada je optužujem nekog za ozbiljna krivična dela i malverzacije, gde oni ni na šta od toga ne odgovaraju, nego izbacuju snimak kojim mi prete mesec dana", rekao je gradonačelnik

Komentari (0)

Srbija