Politika

Manojlović: Skupština dužna da stavi na glasanje Narodnu inicijativu za zabranu iskopavanja litijuma i bora

Komentari

Autor: Tanjug

12/04/2023

-

14:14

Manojlović: Skupština dužna da stavi na glasanje Narodnu inicijativu za zabranu iskopavanja litijuma i bora
Savo Manojlović - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Narodna skupština je dužna da stavi na glasanje Narodnu inicijativu za zabranu iskopavanja litijuma i bora čak i slučaju kada su nestali potpisi građana, rekao je direktor kampanje "Kreni promeni" Savo Manojlović ispred zgrade Bezbednosno informativne agencije u Beogradu.

On je tražio od BIA da reaguje zbog, kako kaže, nestanka peticije koju je potpisalo više od 30.000 građana.

"Kada vi predate narodnu inicijativu, Skupština ima rok od 30 dana da vam dostavi na doradu, ako vam ne dostavi i ne utvrdi neke nepravilnosti, ovde nepravilnosti nema, jer je sakupljen 38.191 potpis, što je više od 30.000. Skupština je dužna da tu narodnu inicijativu stavi na prvo redovno zasedanje", objavio je Manojlović na Instagram nalogu inicijative "Kreni promeni".  

Direktor kampanje "Kreni promeni" je naveo da je Bezbednosno informativna agencija prema zakonu dužna da reaguje u ovom slučaju kada se ne poštuje ustavni poredak.

"Posedujemo materijalni dokaz da su, nakon Narodne skupštine, potpisi dostavljeni Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave. Taj dokaz sam srpeman da dostavim svim državnim institucijama i nadležnim organima", naveo je Manojlović. 

On je izjavio da je spreman da svedoči pred anketnim odborom Narodne skupštine i da se obrati drugim institucijama sa materijalnim dokazima. 

Na pitanje novinara kako tumači izjavu ambasadora Srbije u SAD-u Marka Đurića da Srbija ima 11 odsto od svetskih rezervi litijuma i da Srbija ne treba da odustane od njegovog iskopavanja, Manojlović je naveo da Srbija ne poseduje toliko litijuma i dodao da je ova izjava protiv zvanične politike Vlade Republike Srbije. 

Komentari (0)

Srbija