Politika

Svečlja: Akcija na severu Kosova zbog zloupotrebe struje za rudarenje kriptovaluta, bezbednosna situacija nikada bolja

Komentari

Autor: Tanjug

14/04/2023

-

13:57

Svečlja: Akcija na severu Kosova zbog zloupotrebe struje za rudarenje kriptovaluta, bezbednosna situacija nikada bolja
Svečlja: Akcija na severu Kosova zbog zloupotrebe struje za rudarenje kriptovaluta, bezbednosna situacija nikada bolja - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Đeljalj Svečlja izjavio je danas da kosovska policija na severu KiM trenutno sprovodi akciju protiv zloupotrebe električne energije za rudarenje kriptovaluta, kao i da je prisustvo bezbednosnih struktura na severu  "kao nikada do sada" i da ima još mnogo izazova.

Govoreći pred skupštinskim odborom za evropske integracije, Svečlja je rekao da bezbednosna situacija na severu Kosova i Metohije nikada nije bila bolja, ali da i dalje nije zadovoljavajuća, mada ima poboljšanja u vladavini prava. 

"Imamo prisustvo bezbednosnih struktura na severu kao nikada do sada, imamo primenu vladavine prava kao nikada do sada, ali imamo i izazove i probleme koje moramo da prevaziđemo. Trenutno, Kosovska policija počinje akciju protiv zloupotrebe korišćenja električne energije i proivodnje kriptovaluta", rekao je Svećlja.

On je takođe istakao da policija i ministarstvo na čijem je čelu, stoje na raspolaganju Centralnoj izbornoj komisiji, kako bi se najavljeni izbori na severu uspešno i bezbedno održali i završili.

"Za nas je imperativ da se ovi izbori održe u mirnoj i bezbednoj atmosferi, kako za organizatore, tako i za tamošnje građane. Institucije Kosova nastavljaju organizaciju izbora u najboljem interesu građana", zaključio je Svečlja.

 

Komentari (0)

Srbija