Politika

Bivši gradonačelnik Zubinog Potoka: Kurti nasilno izvršio eksproprijaciju

Komentari

Autor: Tanjug

25/04/2023

-

18:54

Bivši gradonačelnik Zubinog Potoka: Kurti nasilno izvršio eksproprijaciju
Bivši gradonačelnik Zubinog Potoka: Kurti nasilno izvršio eksproprijaciju - Copyright Prinstskir/Tanjug

veličina teksta

Aa Aa

Bivši gradonačelnik Zubinog Potoka Srđan Vulović izjavio je da kosovski premijer Aljbin Kurti nastavlja sa antisrpskom politikom, da je u Zubinom Potoku "nasilno" izvršio eksproprijaciju i poručio da će srpski narod, mirno i demokratskim putem da se bori za svoja prava''.

Vulović je to rekao za TV Most reagujući na najavu prištinskih vlasti da će usvojiti novi zakon o eksproprijaciji.

''Kurti nastavlja sa svojom antisrpskom politikom. Šta Srbi misle o Kurtiju i njegovoj vlasti pokazali su na izborima u nedelju, klasičan primer nezadovoljstva i odnosa Prištine prema srpskoj populaciji je to da je u Zubinom Potoku izašlo nula glasača srpske populacije'', rekao je Vulović.

On je podsetio da je Kurti u Zubnom Potoku ''nasilno'' izvršio eksproprijaciju.

''A onda je u sledećih mesec dana doneo skupštinske odluke da bi tu svoju nasilnu eksproprijaciju opravdao. Sve je to radio bez javnih rasprava, bez učešća lokalnog stanovništva i opet radi isto. Ministarstvo životne sredine i regionalnog razvoja radi na novom zakonskom aktu koji je opet isključivo antisrpski'', ocenio je Vulović. 

On je objasnio da je do sada, taj zakon podrazumevao "eksproprijaciju samo određenog zemljišta koje je neophodno za izgradnju, a sada se, kako je rekao, osilio da hoće da vrši i eksproprijaciju i okolnog zemljišta".

Vulović je poručio da će ''Srbi nastaviti, kao i do sada'', mirnu i demokratsku borbu.

''Upoznaćemo sa ovim sve međunarodne faktore od Evropske Unije, ambasadora Kvinte, OEBS, i sve koji su za to nadležni, a žalićemo se i zvaničnim organima u Prištini, pravosuđu i tužilaštvu", naglasio je Vulović.

Komentari (0)

Srbija