Politika

Rusija će uložiti zvaničan protest zbog zauzimanja škole u ambasadi u Varšavi

Komentari

Autor: Tanjug

29/04/2023

-

14:10

Rusija će uložiti zvaničan protest zbog zauzimanja škole u ambasadi u Varšavi
Diplomatski protest zbog nezakonitog zauzimanja škole u ruskoj ambasadi - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Rusija će uložiti zvaničan diplomatski protest zbog, kako je navela, nezakonitog zauzimanja škole u njenoj ambasadi od strane poljskih vlasti u Varšavi, rekao je danas ruskim državnim agencijama ambasador Moskve u Poljskoj Sergej Andrejev.

Andrejev je kazao da je taj potez kršenje Bečke konvencije o diplomatskim odnosima, dok je Poljska saopštila da je vraćanje zgrade u okviru njenog prava, preneo je Rojters.

"Danas su poljske vlasti odlučile da preduzmu nasilnu akciju, uprkos činjenici da se radi o diplomatskom zdanju, školskoj zgradi", kazao je Andrejev novinskoj agenciji TASS.

On je istakao da je to nezakonita radnja i kršenje Bečke konvencije o diplomatskim odnosima.

"Mi ćemo naravno organizovati protest", rekao je on i dodao da će Moskva razmotriti odgovarajuću protivmeru.

Poljski državni informativni kanal TVP Info javio je da je policija jutros bila prisutna ispred škole u ​​ulici Kieleckiej u Varšavi.

"Ambasador ima pravo da organizuje protest. Za sada ne znamo da li je uspeo ili ne i čekamo.Naš stav, koji su portvrdili sudovi, jeste da ovaj objekat pripada poljskoj državi i da ga je Rusija zauzela ilegalno", rekao je Lukaš Jasina, portparol poljskog Ministarstva spoljnih poslova za britansku agenciju.

 

Komentari (0)

Srbija