Politika

Predstavnici SNS oštro kritikovali pozive na nasilje na današnjim protestima

Komentari

Autor: Tanjug

08/05/2023

-

21:25

Predstavnici SNS oštro kritikovali pozive na nasilje na današnjim protestima
Predstavnici SNS oštro kritikovali pozive na nasilje na današnjim protestima - Copyright Logo

veličina teksta

Aa Aa

Predstavnici Srpske napredne stranke oštro su kritikovali pozive na nasilje i pretnje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću tokom današnjih protesta dela opozicije u Beogradu.    

Član Predsedništva SNS Branislav Malović izjavio je da se današnji protest opozicije pod nazivom “protiv nasilja” pretvorio upravo u, kako je rekao, "ono sto se očekivalo a to je poziv na nasilje i ubistvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića".

''Tražimo hitnu reakciju nadležnih organa protiv Milovana Brkića zbog javnog poziva na nasilje, gde u prvi plan ističe da to treba mladi da učine, čime je poslao jasnu poruku da je u Srbiji po njihovoj meri sasvim normalno ubijati ljude i za to angažovati mlade. Na danačnji dan, kada cela Srbija saoseća sa porodicama žrtava, ovo je u najmanju ruku za hitnu reakciju policije i tužilaštva, ako ne i za neku vrstu hitnog medicinskog zbrinjavanja'', poručio je Malović u saopštenju.

''Milovan Brkić je slika i prilika onih koji su organizovali danasnji protest i on je samo izgovorio ono sto sto oni misle ali i razotkrio ciljeve njihove ubilačke politike. Srami vas se Srbija danas!'', poručio je Malović.

Aleksandar Mirković, šef odborničke grupe SNS u Skupštini grada i narodni poslanik ocenio je u saopštenju da su najnovije skandalozne pretnje i uvrede od strane, kako je rekao, ''opozicionog lidera i ideologa Milovana Brkića'', za svaku osudu i iziskuju hitnu reakciju nadležnih institucija.

''Zloupotrebljavajući tragediju koja je celu zemlju zavila u crno, više puta dokazani nasilnici su organizovali protest sa kojeg, gle čuda, pozivaju na ubistvo i nasilje. Dok šetaju iza parole "stop nasilju u Srbiji" pozivaju mlade da uzmu puške, uđu u Predsedništvo i otkinu glavu Aleksandru Vučiću. Sve to je propraćeno psovkama i uvredama na račun Angeline Vučić, majke predsednika, sa bolesnom mržnjom i psihopatskim pogledom u očima od kojih se svako normalan zgrozi'', poručio je Mirković.

Pitanje koje se samo nameće je, kako je dodao, šta ljudi sada misle o organizatorima protesta ''koji sami šalju i upućuju ovako jezive pretnje i poruke, a navodno se bore i žele mir u našoj zemlji''.

''Reči Milovana Brkića su jedina politika opozicije i najbolji dokaz ko u našoj zemlji poziva, želi i vrši nasilje. Ove pretnje nas neće uplašiti i nastavićemo da sledeći odgovornu politiku Aleksandra Vučića radimo još više za Beograd, našu Srbiju, a nadležne institucije neka se pozabave ovakvim pojavama jer tako nešto ja apsolutno nedopustivo'', dodao je Mirković.

Šef poslaničke grupe SNS u Skupštini Srbije Milenko Jovanov ocenio je da su danas građani Srbije imali priliku da vide i čuju Milovana Brkića, ''jednog od glavnih ideologa političkih lešinara koji su se okupili u pokušaju da se okoriste na tuđoj nesreći i tragediji koja je zadesila Srbiju''.

''Brkićeve tekstove ovi lešinari citiraju u svojim medijskim nastupima, skupštinskim govorima, ponavljaju na svojim konferencijama za štampu...Međutim, on je danas jasno ukazao da će sledeći cilj lešinarske bulumente biti građanski rat u kome će se vlast menjati puškama, koje u ruke, naravno, neće uzeti ni on, ni njegovi podrepaši, nego, kako je rekao "mladi ljudi", koji će im ubistvom predsednika prokrčiti put do vlasti'', poručio je Jovanov u saopštenju.

''Dakle, na skupu koji su navodno organizovali protiv nasilja, oni pozivaju na građanski rat i ubistvo predsednika države! Ako je iko i pomislio da su danas svojim političkim lešinarenjem dotakli samo dno, Brkić je pokazao da za njih dna nema i da su za njih daske mrtvačkog kovčega - daske koje život znače'', dodao je Milenko Jovanov.

Iz somborskog SNS su poručili da ''smo na danas održanom protestu, kako ga opozicija naziva 'protiv nasilja'', svedočili pretnjama smrću predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću''.

''Naime, Milovan Brkić, jedan od vođa protesta, jasno je pred kamerama rekao da Vučića treba ubiti, te mu opsovao i majku Angelinu! Da im ništa sveto nije, iskoristili su dane žalosti, dane kada Srbija plače za ubijenom decom, da organizuju proteste, a sve sa ciljem da uklone Vučića!'', naveli su iz somborskog  Odbora SNS-a.

Mali: Monstruozne izjave stigle u ime “građanske opozicije”

I danas se nastavila ustaljena praksa pretnji predsedniku Aleksandru Vučiću, i to kroz monstruozne izjave koje su stigle u ime “građanske opozicije”, poručio je večeras ministar finansija Siniša Mali reagujući na poruke koje su se mogle čuti tokom protesta dela opozicije.

''Jel to ono zaustavljanje nasilja koje opozicija pokušava da podvali našem narodu? Neće vam proći! Nasilje rađa nasilje, nasilnici rađaju mržnju na koju ne pristajemo. Jer, iz prevelike boli svih ovih dana može se roditi samo ljubav potrebna da se ona ublaži. Srbija će se svim svojim snagama izboriti sa strašnim tragedijama koje su nam se desile'', rekao je Mali.

Srbija je, kako je istakao, tu za njene građane kojima je potrebna pomoć i Srbija je ta koja će osuditi svaki pokušaj serviranja nasilja kao odgovora na bilo šta.

''Zajedno smo u ovom bolu, saosećamo sa porodicama postradalih, ali nećemo dozvoliti sejanje straha i mržnje, niti bilo kakvo novo nasilje. Srbija je tome rekla ne! Javne pretnje smrću predsedniku naše države nisu borba protiv nasilja. Uz Vas smo predsedniče i uz naš narod!'', poručio je Mali.

Dačić: Protest opozicije sramotan pokušaj zloupotrebe

Ministar spoljnih poslova Srbije i lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je večeras da je protest opozicije sramotan pokušaj zloupotrebe monstruoznih ubistava i sveopšteg opredeljenja naroda i državnog rukovodstva da se izbore protiv nasilja.

“Naročito je sramotno da se i sa ovakvog skupa čuju pretnje i psovke predsedniku Aleksandru Vučiću”, rekao je Dačić za Tanjug.

Dačić je ocenio da je to je pokazatelj da organizatore ovog skupa pokreće samo mržnja prema Vučiću i njegovoj porodici, kao i da, kako kaže, nažalost, nema nimalo obzira prema žrtvama tragedije.

 

 

Komentari (0)

Srbija